Bepaalde automerken komen steeds vaker op het straatbeeld voor. SEAT is zo’n merk. Het merk behoort tot de Volkswagen-groep net zoals Volkswagen zelf, Audi, Skoda, Bentley en Porsche. Het automerk SEAT is een vrij jong merk, maar desondanks zijn modellen als de Léon, Arona en Ibiza gevestigde namen die u zeker bekend in de oren zullen klinken. In dit blog vertellen we meer over de oude, maar zeker ook nieuwe SEAT modellen. Wilt u meer weten over dit specifieke automerk? Lees dan vooral verder.

automerk seat

Het automerk SEAT

De allereerste SEAT rolde op precies 13 november 1953 van de band in de fabriek van SEAT in Barcelona. Het automerk werd drie jaar daarvoor al opgericht onder de naam Sociedad Español Automóviles de Turismo. De allereerste SEAT was een SEAT 1400. Met een topsnelheid van 120 kilometer per uur was de SEAT 1400 een echte eyecatcher op de weg. Het model bleek het ook goed te doen op de markt, want hij werd tot 1964 geproduceerd. In totaal produceerde SEAT maar liefst 100.000 exemplaren van de SEAT 1400. De jaren erop volgden diverse nieuwe SEAT modellen, waaronder de SEAT 127.  Dit model van SEAT werd zelfs één van de populairste modellen van het automerk, op de Ibiza na.

Wellicht hebt u nog niet eerder van dit model gehoord. De verklaring is logisch, want SEAT is pas in 1983 naar Nederland gekomen. Het jaar later kwam de bekende SEAT Ibiza op de markt. Dit model was het eerste model van SEAT als onafhankelijke autobouwer. De Ibiza bleek enorm succesvol. Dit komt mede dankzij de hulp van het ontwerpbureau Italdesign Giugiaro. De pluspunten van de SEAT Ibiza zaten in de ruimere afmetingen, het comfort en de motoren van Porsche, die er destijds inzaten. Er werden wereldwijd maar liefst 2,5 miljoen SEAT Ibiza’s verkocht.

In 1986 nam Volkswagen 51% van de aandelen van het automerk SEAT over. Een jaar later werd dit 75% en in 1990 was Volkswagen zelfs voor 99,99% eigenaar.

Een SEAT leasen

SEAT modellen

SEAT heeft diverse modellen die het goed doen op de huidige markt. Vandaag lichten wij drie specifieke modellen voor u uit, die het op de huidige markt goed doen, maar wellicht ook in het verleden prachtige resultaten hebben geboekt.

SEAT Ibiza

De SEAT Ibiza timmert al ruim 30 jaar aan de weg. Het is een echte stijlicoon geworden en onlangs in een nieuw jasje gestopt. De huidige SEAT Ibiza is alweer de vijfde generatie van het model. De auto is nog comfortabeler, slimmer én efficiënter gemaakt. Dit is goed terug te zien in de strakke lijnen en brede body van de auto. Wilt u de auto zelf ervaren? Bij de SEAT dealer kunt u een proefrit maken. Ook autolease van de SEAT Ibiza is mogelijk voor zakelijk gebruik. Interesse? Neem vrijblijvend contact op met onze mobiliteitsadviseurs.

SEAT Ibiza

SEAT Arona

Een nieuwer model van SEAT dan de Ibiza, maar zeker veelbelovend. De SUV wint test na test en is daardoor een echte aanrader. De SEAT Arona is écht gemaakt in Barcelona. Door zijn compacte afmetingen, moderne uitstraling en hoogwaardige techniek is hij helemaal thuis in de stad. Maar aan de andere kant is de auto robuust en sportief genoeg voor avontuurlijke trips. Of u  nu langer van huis gaat of vanavond weer thuis komt, niets is de SEAT Arona te gek. De stijlvolle SEAT Arona beschikt over de connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen die doorgaans alleen in de grotere modellen te vinden zijn. Bovendien is hij tot in een vergaand stadium te personaliseren.
U kunt bij AutoLeaseCenter de SEAT Arona leasen voor zowel zakelijk- als prive gebruik. Bekijk de mogelijkheden op onze website en informeer vandaag nog.

SEAT Arona

Een SEAT leasen

SEAT Leon

De SEAT Leon kunt u bij ons leasen voor zakelijk gebruik. De auto is één van de meest uitgebreide auto’s in zijn klasse. Met zijn scherpe design, state-of-the-art technische innovaties en talloze verbeteringen is de vernieuwde SEAT Leon nog beter geworden. De auto blijft een echte Leon, terwijl het design jong en modern is. De verschillende uitvoeringen zorgen ervoor dat er altijd een SEAT Leon is die bij u past. Of u nu spontaan in de auto wilt stappen of vele kilometers moet afleggen voor uw werk. De SEAT Leon belooft u van iedere rit een unieke beleving te maken. Voor zakelijke lease hebben wij een ruim aanbod voor de SEAT Leon. Interesse? U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website of telefonisch contact opnemen met één van onze mobiliteitsadviseurs via 053 – 20 30 150.

SEAT Leon

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!