AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Alles over de Volvo EX30

De Volvo EX30, Volvo’s kleinste en meest betaalbare model tot nu toe, is een interessante nieuwkomer in de wereld van elektrische voertuigen. Ontworpen met stedelijke bewoners in gedachten, valt de EX30 op door zijn compacte formaat, minimalistisch interieur en focus op duurzaamheid.

Exterieur en afmetingen

Het ontwerp van de EX30 is typisch Scandinavisch, met strakke lijnen en een modern uiterlijk. Het is een compacte auto, kleiner dan je zou verwachten, wat hem ideaal maakt voor stadsgebruik. De afmetingen plaatsen hem qua grootte tussen de Chevy Bolt EV en de EUV in. Het voertuig heeft een grondspeling van ongeveer 7 inch en past goed in de categorie van kleine SUV’s​​.

Volvo EX30 Leasen

Interieur en comfort

Het interieur is een van de sterkste punten van de EX30. Het is duidelijk geïnspireerd door Scandinavisch design, met een focus op eenvoud en efficiëntie. De auto maakt gebruik van gerecyclede materialen en heeft slimme opbergmogelijkheden, dankzij het ontbreken van een centrale tunnel. De stoelen zijn stevig maar comfortabel en het interieur voelt ruim aan, hoewel de achterste zitplaatsen enigszins krap kunnen zijn. Interessant is dat de elektrische raamknoppen en speakers centraal in het voertuig zijn geplaatst, wat bijdraagt aan de eenvoud van het ontwerp​​​​.

Prestaties en bereik

De EX30 is beschikbaar in zowel een voorwielaangedreven als een vierwielaangedreven variant. Het bereik varieert van 344- tot 480 kilometer, afhankelijk van de batterijgrootte en de specificaties. De Single Motor is uitgerust met een 49 kWh batterij en kan een topsnelheid van 180 km/h bereiken. De auto biedt een evenwichtige rijervaring met snelle maar ietwat gevoelloze besturing, en de rijhoogte en ophanging zijn goed afgestemd voor zowel stadsgebruik als licht off-road rijden​​​​.

Technologie en duurzaamheid

De EX30 leunt sterk op duurzaamheid, met een aanzienlijk gebruik van gerecyclede materialen in het interieur. Het dashboard heeft bijna geen schakelaars, met de meeste functies, waaronder licht- en spiegelverstellingen, geïntegreerd in het centrale scherm. Dit draagt bij aan de productie-efficiëntie en vermindert de CO2-voetafdruk. Het infotainmentsysteem draait op Google’s Automotive OS en biedt ondersteuning voor zowel CarPlay als Android Auto​​​​.

Prijs en beschikbaarheid

De EX30 heeft een concurrerende prijsstelling, waardoor Volvo-eigendom toegankelijker wordt voor een breder publiek. De prijs begint voor de Single Motor bij 36.795 euro en voor de Twin Motor Performance bij 49.995 euro. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor andere elektrische voertuigen in zijn klasse, zoals de Volkswagen ID.3 en Cupra Born​​​​.

Samenvattend combineert de Volvo EX30 compactheid, betaalbaarheid en een sterke focus op duurzaamheid met een stijlvol Scandinavisch design. Hoewel hij enkele compromissen kent, zoals beperkte ruimte achterin en een ietwat complexe bediening via het touchscreen, biedt de EX30 veel waar voor zijn geld en is het een interessante optie voor diegenen die op zoek zijn naar een praktische en milieuvriendelijke elektrische auto.

Volvo EX30 Leasen

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig