AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Collega’s Daan en Raymond naar de Paris Motor Show

Paris Motor Show

Dit jaar viert de Paris Motor Show haar 120e verjaardag. Daarmee is dit festijn ook direct het langst bestaande auto evenement én de belangrijkste. Het evenement vindt slechts eens per twee jaar plaats. Dit jaar zal er een grote hal worden ingericht, speciaal voor dit jubileum. In deze hal is het mogelijk voor de bezoeker om terug te gaan naar de beginselen van de show. Er zullen jaren aan auto’s en motoren te zien zijn. Collega’s Daan en Raymond zijn vandaag op pad naar dit bijzondere evenement en er zal via social media verschillende updates geplaatst worden.

Paris Motor Show

De vorige Paris Motor Show vond plaats in 2016. Destijds hebben zij 1,253,135 bezoekers mogen verwelkomen. De bezoekers kwamen van overal ter wereld, van Tokyo tot Frankfurt. De show staat bekend om de volgende kenmerken:

  • 125.000 m2 aan tentoonstellingen;
  • 8 paviljoens;
  • 260 merken uit 18 landen;
  • 65 wereld premières;
  • Meer dan 10.000 testritjes voor elektrische en hybride auto’s;
  • Meer dan 10.000 journalisten uit 103 landen.

  Bekijk de foto’s!

  Geschiedenis

  De Paris Motor Show was de eerste motorshow ter wereld. De eerste editie vond plaats in 1898, opgestart door Albert de Dion. Na 1910 werd de Paris Motor Show op een andere locatie gehouden. Namelijk bij het Grand Palais aan de duurste winkelstraat van Parijs: De Champs-Élysées.

  Tijdens de Eerste Wereld Oorlog zijn er geen shows georganiseerd. Dit betekent dat in Oktober 1919 pas de 15e editie plaatsvond. Ook in 1925 vond de Paris Motor Show niet plaats. Dit omdat de locatie al geboekt was voor een ander evenement. Het jaar erop kwam de show terug met de 26e editie onder de naam ‘Salon de L’automobile’.
  Ook gedurende de Tweede Wereld Oorlog vond de Paris Motor Show niet plaats. Na zes jaar afwezigheid, werd in oktober 1946 alsnog de Paris Motor Show georganiseerd.
  In 1962 werd er opnieuw gekozen voor een nieuwe locatie. De show vond plaats in de moderne gebouwen van de Parc des Expositions in het zuid-westen van Centraal Parijs. Ook het 65-jarige jubileum werd hier gevierd. Sindsdien is de show niet meer van locatie veranderd.

  Primeurs

  Ook dit jaar zullen een groot aantal merken hun nieuwste modellen presenteren op de Paris Motor Show. Hier lichten we een paar gloednieuwe modellen voor u uit.

  Renault EZ-Ultimo

  Gedurende de Autosalon van Genève heeft Renault de EZ-Go al gepresenteerd. Vlak hierna volgde de EZ-Pro en tijdens de Paris Motor Show zal dit duo worden uitgebreid tot een drieluik. De EZ-Ultimo wordt door Renault omschreven als: ‘Een premium mobiliteitsoplossing die iedereen het plezier biedt van een uitzonderlijke en unieke ervaring’. Hieruit is al af te leiden dat het gaat om een elektrische en autonome deelauto zal gaan.

  BMW 3-Serie

  De nieuwe 3-Serie van BMW slankt dankzij zijn nieuwe modulaire CLAR-platform tot zeker 55 kilo af. Deze basis vinden we momenteel al terug onder diverse auto’s zoals de 5- en 7-Serie van BMW. Het merk spreekt van een 50:50 gewichtsverdeling en een onderstel dat ongeacht de gekozen versie is voorzien van ‘lift related dempers’. Deze dempers worden niet elektronisch aangestuurd, maar reageren wel direct op de mate waarop de veer wordt ingedrukt. De nieuwe 3-Serie zal vanaf 9 maart bij de Nederlandse Dealers te zien zijn. Prijzen zullen later bekend worden gemaakt. Daarnaast zal hij worden opgeleverd in de volgende uitvoeringen:

    • Advantage;
    • Sport Line;
    • Luxury Line;
    • M Sport.

  Mercedes-Benz B-Klasse

  De nieuwe Mercedes-Benz B-Klasse is volledig vernieuwt, maar toch volledig herkenbaar als een B-Klasse auto. Het interieur toont overeenkomsten met die van de nieuwe Mercedes A-Klasse. De B-Klasse is in staat om semi-autonoom door het verkeer te gaan. De auto kan niet alleen semi-autonoom op de snelweg zijn gang gaan, maar kan dankzij de ‘actieve rijbaanassistent’ ook zelfstandig van rijbaan wisselen. Hebt u interesse in de nieuwe Mercedes B-Klasse? Bestellen is al mogelijk vanaf december. De levering van de auto zal per februari 2019 van start gaan. Ook voor deze auto zullen de prijzen in een later stadium bekend worden gemaakt.

  Bekijk de foto’s!

  Natuurlijk worden er nog veel meer nieuwe modellen aan het licht gebracht. Collega’s Daan en Raymond zullen het vandaag allemaal zelf ondervinden. Hebt u nog interesse om een bezoekje aan de Paris Motor Show te brengen? Dan zult u er nog snel bij moeten zijn. De tentoonstelling duurt nog tot 14 oktober 2018. Hebt u geen tijd om zelf een bezoekje te brengen aan de Paris Motor Show, maar bent u wel nieuwsgierig naar de auto’s die daar tentoongesteld worden? Houd dan onze social media kanalen in de gaten!

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig