AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Elektrische auto’s en private lease

Elektrische auto's en private lease

Elektrische auto’s worden steeds populairder en Nederland loopt voorop op het gebied van elektrische mobiliteit. Hierdoor kun je nu ook een elektrische auto leasen via private lease. In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van het leasen van een elektrische auto en hoe het verschilt van het leasen van een auto op benzine of diesel. Vanzelfsprekend lichten we ook de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (Sepp) toe.

Voordelen privatelease

Om te beginnen, private lease betekent dat je maandelijks een vast bedrag betaalt voor het gebruik van een auto gedurende een bepaalde periode. Dit is inclusief verzekeringen, belastingen, onderhoud en reparaties. Het grootste voordeel van private lease is dat je geen grote investering hoeft te doen in een nieuwe auto. Je kunt gewoon een nieuwe auto rijden zonder je zorgen te maken over onverwachte kosten.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrische auto’s hebben echter nog meer voordelen. Ten eerste zijn ze milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten. Hierdoor verbetert de luchtkwaliteit en dragen ze bij aan een beter milieu. Daarnaast zijn de operationele kosten van een elektrische auto vaak lager dan die van een auto op benzine of diesel omdat elektriciteit goedkoper is.Elektrische auto's en private lease

Een ander voordeel van elektrische auto’s is dat ze stiller zijn dan auto’s op benzine of diesel. Dit zorgt voor een comfortabele rijervaring, vooral in stedelijke gebieden waar lawaaioverlast vaak voorkomt. Ook hebben elektrische auto’s vaak een hoger koppel dan auto’s op benzine of diesel, waardoor ze sneller kunnen accelereren en een betere rijervaring bieden.

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (Sepp)

Als klap op de vuurpijl kunnen particulieren ook gebruik maken van de Sepp omdat de overheid graag het aantal elektrische auto’s op de weg wilt verhogen. Het totaal beschikbare budget is € 67.000.000. Dit maakt het aantrekkelijker voor privatelease rijders om over te stappen op een elektrische auto.

  • Waarom is het interessant? Dankzij de regeling kun je tot € 2.950,- subsidie krijgen op de privatelease van een elektrische auto. Hierdoor betaal je minder voor je nieuwe leaseauto, terwijl je tegelijkertijd bespaart op brandstofkosten en beter voor het milieu zorgt.
  • Hoe werkt het? Om gebruik te maken van de regeling, moet je een aanvraag indienen bij het Rijk. Hierbij geef je aan welke elektrische auto je wilt leasen en hoelang je hem wilt gebruiken. Vervolgens beoordeelt het Rijk of je in aanmerking komt voor de subsidie.

Stappenplan Sepp!

  1. Zoek een geschikte elektrische auto om te leasen
  2. Dien een aanvraag in bij het Rijk
  3. Wacht op de beslissing
  4. Lease de auto en ontvang de subsidie
  5. Geniet van elektrisch rijden met subsidie!

Op de Autolijst SEPP staan merken en modellen elektrische personenauto’s waarvan men dat ze mogelijk in aanmerking komen voor de subsidie. Of de auto voldoet aan de voorwaarden, hangt óók af van de keuzes die u maakt in de uitvoering.

Samengevat

De subsidieregeling elektrische auto’s voor particulieren maakt het aantrekkelijker voor privatelease rijders om over te stappen op elektrisch rijden. Door een aanvraag in te dienen bij het Rijk, kun je tot € 2.950,- subsidie ontvangen op je privatelease van een elektrische auto. Dus waar wacht je nog op? Maak gebruik van deze regeling en bespaar op lange termijn!

Als het gaat om het leasen van een elektrische auto, zijn er enkele verschillen ten opzichte van het leasen van een auto op benzine of diesel. Een van de belangrijkste verschillen is dat de maandelijkse leaseprijs vaak hoger is voor een elektrische auto vanwege de hogere aanschafprijs. Maar, omdat de operationele kosten van een elektrische auto lager zijn, kan het alsnog voordeliger zijn om een elektrische auto te leasen.

Bovendien hebben elektrische auto’s vaak een kortere actieradius dan auto’s op benzine of diesel. Dit betekent dat je vaker moet opladen tijdens lange ritten. Gelukkig zijn er steeds meer laadpunten beschikbaar in Nederland, wat betekent dat dit steeds minder een probleem is.

Al met al heeft het leasen van een elektrische auto veel voordelen, zoals het bijdragen aan een beter milieu, lagere operationele kosten en een comfortabele rijervaring en de extra overheid ondersteuning middels de subsidieregeling. Elektrische auto’s en private lease zijn een goede keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een duurzame en voordelige rijervaring.

 

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig