AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Elektrische auto’s leasen: de tijd dringt

elektrische auto's leasen

Elektrische auto’s leasen: de tijd dringt

De afgelopen jaren is het aanbod van elektrische auto’s van Chineze producten enorm toegenomen. Deze auto’s worden over het algemeen tegen veel lagere prijzen aangeboden dan de elektrische auto’s van Europese productenten. De Europese Unie verdenkt China van staatssteun om de prijzen kunstmatig laag te houden. Sinds 5 juli 2024 zijn er daarom nieuwe voorlopige importheffingen ingesteld op elektrische auto’s uit China om oneerlijke concurrentie tegen te gaan. Deze proefperiode duurt 4,5 maand, dus tot ongeveer half november. Verwacht wordt dat tijdens deze periode de prijzen van elektrische auto’s aardig stabiel blijven. Het is echter belangrijk om te beseffen dat daarna, per november, de definitieve periode van vijf jaar ingaat en prijsstijgingen waarschijnlijk zijn.

Persbericht Europese Commissie

Waarom nu elektrische auto’s leasen?

Ten eerste, door de huidige maatregelen blijven de prijzen van elektrische auto’s van Chinese fabrikanten zoals BYD, Geely (waaronder Volvo, Polestar, Zeekr) en SAIC (waaronder MG) waarschijnlijk redelijk ongewijzigd. Daarna, zodra de definitieve maatregelen ingaan, zullen de prijzen naar alle waarschijnlijk gaan stijgen door de importheffingen. Daarom is het verstandig om nu te overwegen elektrische auto’s te leasen. Bij een stijging van de autoprijs bij Chineze fabrikanten, zullen waarschijnlijk ook de prijzen van de Europese elektrische modellen weer stijgen (na de daling van de afgelopen periode). Bovendien profiteer je momenteel nog van de bestaande lagere prijzen en vermijd je de toekomstige prijsverhogingen. Van belang is dat de auto dan in de maand oktober wordt geleverd om importheffingen voor te zijn. We helpen graag met het zoeken naar snel leverbare auto’s!

Kies hier je auto!

Wat betekent dit voor jou?

De huidige importheffingen zijn ingesteld omdat de Europese Commissie heeft geconcludeerd dat de Chinese elektrische auto-industrie oneerlijk wordt gesubsidieerd. Hierdoor ontstaat een dreiging van economische schade voor Europese producenten van elektrische auto’s. Deze maatregelen zijn bedoeld om de markt eerlijker te maken en de Europese industrie te beschermen.

Handige tips voor een snelle beslissing

  • Snelle levering: Wij helpen je bij het vinden van snel leverbare auto’s, zodat je nog kunt profiteren van de huidige prijzen.
  • Breed aanbod: De meeste Chinese merken zijn beschikbaar, waaronder BYD, Geely en SAIC.
  • Professionele begeleiding: Onze experts begeleiden je tijdens het hele leaseproces, van selectie tot levering.

elektrische auto's leasen

elektrische auto's leasen

Conclusie: de kans om te profiteren

Omdat de prijzen van elektrische auto’s nu nog stabiel zijn en het waarschijnlijk is dat deze in november zullen stijgen, is dit het ideale moment om te beslissen. Elektrische auto’s leasen wordt nu extra aantrekkelijk, omdat je de toekomstige prijsverhogingen kunt vermijden. We staan klaar om je te begeleiden naar de beste deals en snel leverbare auto’s.

Profiteer nu en neem contact met ons op voor meer informatie. Samen zorgen we ervoor dat je snel kunt genieten van je nieuwe elektrische auto, zonder de hogere kosten die binnenkort van kracht worden.

Contact?

Persbericht Europese Commissie

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig