AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Elektrische auto’s normaal: Waarom EV de nieuwe norm wordt en welke zorgen er zijn.

Elektrische auto's normaal

Elektrische auto’s normaal? Jazeker! Elektrisch rijden is niet langer de toekomst, het is het heden, en de toekomst is nog spannender. In dit artikel gaan we kijken waarom elektrische auto’s de nieuwe norm worden. We hebben een paar goede redenen voor je. Maar laten we ook niet vergeten waarom sommige mensen nog twijfelen.

EV aanbod – ons assortiment

Waarom elektrische auto’s de norm worden

 1. Milieuvriendelijkheid: Een van de belangrijkste redenen waarom elektrische auto’s normaal worden, is hun milieuvriendelijkheid. Ze stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit, wat de luchtkwaliteit verbetert en helpt de klimaatverandering te bestrijden.
 2. Kostenbesparing: Elektrische auto’s zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Opladen is veel goedkoper dan tanken, en je bespaart op onderhoudskosten omdat elektrische auto’s minder bewegende delen hebben.
 3. Subsidiemogelijkheden: Veel overheden bieden subsidies en belastingvoordelen aan eigenaren van elektrische auto’s. Dit maakt het leasen of kopen van een elektrische auto nog aantrekkelijker.
 4. Verbeterde technologie: Elektrische auto’s worden steeds geavanceerder. De technologie verbetert voortdurend, waardoor de actieradius toeneemt en oplaadtijden verkort worden. Dit maakt elektrische auto’s steeds praktischer voor dagelijks gebruik.
 5. Stijgende beschikbaarheid: De beschikbaarheid van elektrische auto’s groeit snel. Bijna elke grote autofabrikant biedt nu elektrische modellen aan, wat zorgt voor meer keuze en concurrentie op de markt.
 6. Groeiend laadnetwerk: Het oplaadnetwerk voor elektrische auto’s wordt continu uitgebreid. Je vindt oplaadpunten op steeds meer locaties, waardoor je gemakkelijk je elektrische auto kunt opladen.
 7. Stille rijervaring: Elektrische auto’s zijn stil en trillingsvrij, wat zorgt voor een comfortabele en rustige rijervaring. Geen motorgeluid betekent dat je onderweg van de stilte kunt genieten.
 8. Toekomstbestendig: Met strengere emissienormen en toenemende bezorgdheid over het milieu, zijn elektrische auto’s de toekomst van de auto-industrie. Door nu over te stappen op elektrisch rijden, ben je voorbereid op wat komen gaat.

Waarom sommige mensen aarzelen over elektrisch rijden

Nu, laten we begrijpen waarom sommige mensen nog aarzelen om de overstap te maken naar elektrische auto’s:

 1. Actieradiusangst: Mensen maken zich zorgen over de beperkte actieradius van elektrische auto’s, hoewel deze snel verbetert. Het idee om ergens vast te komen zitten zonder een oplaadpunt in de buurt, maakt sommigen nog steeds nerveus.
 2. Oplaadinfrastructuur: Hoewel het oplaadnetwerk groeit, zijn sommige gebieden nog steeds onderontwikkeld. Dit kan mensen ontmoedigen als ze in afgelegen gebieden wonen of veel reizen.
 3. Aanschafkosten: Elektrische auto’s zijn nog steeds vaak duurder in aanschaf dan benzineauto’s, hoewel dit verschil geleidelijk kleiner wordt.
 4. Gewoonteverandering: Mensen zijn vaak gewend aan het tanken van benzine of diesel en zijn terughoudend om van brandstof te veranderen.
 5. Onzekerheid over batterijen: Sommige mensen maken zich zorgen over de levensduur van de batterijen en de kosten van vervanging.

De rol van AutoLeaseCenter als lease-intermediair.

Als lease-adviseur geven wij onafhankelijk advies en onderhouden het contact met de leasemaatschappijen voor jou zodat jij enkel één contactpersoon hebt. Verder adviseren wij over welke leasevorm passend is maar ook welk merk of model het beste aansluitend bij de wensen van onze relaties. Samen kijken wij bijvoorbeeld of actieradius of de laadsnelheid het belangrijkste is voor jou. Want immers de actieradius is een belangrijke factor is bij het kiezen van een elektrische auto, maar het is niet het enige waar je op moet letten. De laadsnelheid, zoals we hebben gezien, kan van even groot belang zijn, vooral voor degenen die vaak lange afstanden afleggen. Dus, voordat je een beslissing neemt, overweeg zowel de actieradius als de laadsnelheid, en vind de juiste balans die past bij jouw behoeften en rijstijl. Wij helpen daar graag bij.

Conclusie

Hoewel elektrische auto’s de toekomst zijn en veel voordelen bieden, zijn er nog steeds enkele zorgen die mensen ervan weerhouden om de overstap te maken. Toch is de industrie volop in ontwikkeling en verbeteringen worden constant doorgevoerd. De voordelen van elektrisch rijden wegen vaak zwaarder dan de nadelen, en de transitie naar elektrische auto’s zal naar verwachting alleen maar versnellen in de komende jaren. Als lease-adviseur bieden wij onafhankelijk advies en onderhouden wij het contact met leasemaatschappijen, waardoor jij slechts één contactpersoon hebt. Wij adviseren niet alleen over de passende leasevorm, maar ook over welk merk of model het beste aansluit bij jouw wensen. Samen kijken we naar factoren zoals actieradius en laadsnelheid, en helpen we je de juiste balans te vinden die past bij jouw behoeften en rijstijl.

EV aanbod – ons assortiment
AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig