Arend Hofsink, directeur en customer experience adviseur bij De Onderzoekfabriek, leaset sinds een jaar en drie maanden een Tesla Model S via AutoLeaseCenter. Dankzij zijn enthousiasme hebben inmiddels al meerdere autorijders hun weg naar ons bedrijf gevonden. Wat vindt Arend zelf eigenlijk van de Tesla? Merkt hij verschil in zijn eigen rijgedrag nu hij elektrisch rijdt? Zijn er ook minpunten aan het rijden in een Tesla? Wij vroegen hem naar zijn ervaringen met deze elektrische auto.

Arend Hofsink - De Onderzoekfabriek

Lease via AutoLeaseCenter

“Nadat ik eenmaal besloten had om een Tesla te willen leasen, ben ik via het internet op zoek gegaan. Uiteraard kwam de website van Tesla zelf naar boven, maar ook de website van AutoLeaseCenter en een concurrent. Uiteindelijk heb ik gekozen om met AutoLeaseCenter in zee te gaan. Wij zitten namelijk in dezelfde regio, wat het contact onderling gemakkelijker maakt. Het contact met Ron (Molendijk, directeur AutoLeaseCenter) was direct goed.”

Keuze voor Tesla

“Ik geloof in het elektrisch rijden. Ik weet zeker dat het de toekomst heeft. Wanneer ik naar mijn kinderen kijk, denk ik niet dat zij ooit nog in een verbrandingsauto zullen rijden. Tegen die tijd zijn deze al lang en breed van het straatbeeld verdwenen. Daarnaast past het elektrisch rijden goed bij het imago van De Onderzoekfabriek. Elektrisch rijden is een jonge vorm van rijden. Ook De Onderzoekfabriek is jong. Beiden zijn anders dan de rest en houden zich bezig met branding. Ten slotte heb ik ook gekeken naar de prijs. De aanschafprijs van een Tesla mag dan wel hoger zijn dan de aanschafprijs van een verbrandingsauto, maar in verbruik is deze goedkoper. Ik hoor vaak dat dit het element is waar men tegenaan hikt. Dat de prijs van de Tesla de reden is om hier toch niet voor te kiezen. Maar doordat de variabele kosten lager uitvallen, is het rijden van Tesla onder de streep goedkoper.”

Bekijk onze Tesla’s

Indrukken

“Toen ik mijn auto voor het eerst zag, vond ik hem groot. Groter dan ik had verwacht. Ondanks dat ik al eens een testrit had gemaakt. De testrit was een unieke ervaring en zeker een pluspunt van Tesla. Zij kwamen namelijk naar mij toe, zodat ik die testrit kon maken. Dit is wel iets waar ik gevoelig voor ben, het maakt mij direct enthousiast. Voor mijn werk houd ik mij bezig met het optimaliseren van klantbeleving, dus dit sloot goed aan bij dat waar ik mij dagelijks mee bezig houd. Zowel Tesla als Ron doen dit erg goed. Sowieso reageerde Ron altijd vlot en accuraat.
Momenteel ben ik nog altijd enthousiast over Tesla. De auto trekt toch aandacht en bekijks. Zelfs wanneer de auto ‘maar’ voor de deur staat, komen er mensen op af. Mensen zijn geïnteresseerd in de wagen, het is altijd onderwerp van gesprek.”

Prettige bijkomstigheden

“Welke accessoire ik erg briljant vind, is de autopilot. Dit is een systeem waarbij de auto helpt bij de besturing. De Tesla past onder andere de snelheid automatisch aan de verkeersomstandigheden aan en heeft daarnaast nog vele andere mogelijkheden. Voornamelijk het aanpassen van de snelheid is erg prettig. Het is er altijd wanneer je het nodig hebt.
Daarnaast is het erg plezierig om de muziek via het digitale screen af te kunnen spelen, gekoppeld aan de IPad, gekoppeld aan bijvoorbeeld Spotify. De Tesla heeft een duidelijke navigatie, die ook nog eens erg prettig werkt.”

Tesla Model S

Verschil in rijstijl

“Sinds ik de Tesla rij, rij ik bewuster dan voorheen. Eerder stapte ik gewoon op ieder gewenst moment in de auto en was ik direct onderweg. Nu denk ik vooraf na of ik de auto nog moet opladen. Daar hou ik dan direct rekening mee bij mijn planning, ondanks dat het Tesla netwerk goed is geregeld. Ik ben er rustiger door geworden. Doordat ik mijn dagplanning nu op de avond ervoor maak, weet ik precies waar ik aan toe ben. Anderen zullen dit wellicht ervaren als lastig, maar dat valt best mee. Het is een andere manier van rijden. Het is meer een bepaalde mindset die meer aanwezig is. Daarnaast kom ik, onder andere door het opladen van de auto, nu minder gestresst aan op mijn plaats van bestemming.”

Aanbeveling

“Ik zou Tesla zeker aanbevelen. Ik heb dan ook al meerdere klanten aangeleverd bij AutoLeaseCenter. Een aantal hiervan hebben uiteindelijk inderdaad een Tesla afgenomen. Zoals ik eerder aangaf is Tesla een gespreksonderwerp. Hij heeft een bepaalde aantrekkingskracht waardoor het gesprek vanzelf op gang komt. Ik ben realistisch ingesteld en geef dan ook eerlijk aan wat de positieve punten van de auto zijn, maar ook zeker de negatievere punten zal ik niet voor me houden. Maar al met al ben ik zeer tevreden.

Ook AutoLeaseCenter zou ik zeker aanbevelen. Mijn ervaringen met het bedrijf zijn goed. De doorverwijzingen worden goed opgepakt. Dit heeft alles te maken met mijn eigen houding, vanuit mijn werk. Ik wil een optimale klantbeleving en dat doet AutoLeaseCenter heel erg goed, fantastisch zelfs. Een directe manier van aanpak, klanten worden serieus genomen, er wordt geluisterd naar vragen en de medewerkers zijn vrijwel altijd bereikbaar. Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten, maar het is de vraag of deze bij AutoLeaseCenter of bij Tesla zelf liggen. Zo had ik graag meer informatie over het opladen van de auto willen krijgen voordat ik hem leasede. Ook over ‘track en trace’ had ik wellicht wat meer informatie gewild. Maar daar heb ik zelf dan ook niet naar gevraagd, dus het is ook een beetje mijn eigen schuld. Over het algemeen wil ik vooral zeggen dat Ron echt een topper is!”

Bekijk onze Tesla’s

Over Arend

Naam: Arend Hofsink
Bedrijf: De Onderzoekfabriek
Automerk: Tesla
Model: Model S
Leasevorm: Zakelijke lease
Aantal kilometers per jaar: 20.000 / 25.000

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!