AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Hoe is jouw rijgedrag in de file?!

rijgedrag in de file

Een ieder die een handjevol kilometers, of meer, per dag aflegt naar zijn of haar werk, zal het wel herkennen. File. Ze ontstaan altijd op momenten dat je het niet verwacht. Wanneer je er in de ochtend al één hebt gehad, verwacht je dat je jouw portie voor die dag al wel hebt gehad. Of toch niet. ’s Avonds sta je wéér in de file. Wist je dat het mogelijk is om als particulier een file te voorkomen? Femmefrontaal.nl heeft samen met Carpardoo een aantal tips opgesteld waarmee het jou lukt om een file te helpen voorkomen!

Wist je dat files sneller oplossen als alle chauffeurs zich aan bepaalde regels houden? Maar liefst twee derde van alle files in Nederland wordt veroorzaakt door te grote verkeersvolumes. Andere redenen zijn ongevallen en wegwerkzaamheden. Volgens deskundigen is het mogelijk om tussen de tien en twintig procent van alle files op te lossen als iedereen het juiste rijgedrag laat zien. Denk bijvoorbeeld aan het afremmen van automobilisten voor afritten of snelwegknooppunten. Dit gebeurd vaak omdat bestuurders niet precies weten waar ze naar toe moeten. Doordat de ene auto remt, zullen alle auto’s en voertuigen achter diegene ook moeten remmen. Uiteindelijk resulteert dit in het tot stilstand komen van een groot deel van het verkeer.

Auto leasen

Files voorkomen

Wanneer alle weggebruikers de volgende -simpele- gedragsregels volgen, zullen een groot aantal files vermeden kunnen worden. Zo kom je toch weer op tijd op je werk. Wist je dat we gemiddeld zes (!) maanden van ons leven doorbrengen in de file. Dat is echt heel veel! De volgende tips helpen het oplossen van files te versnellen.

  1. Houd afstand en glijd mee

Wanneer je wel eens in de file staat, is de ‘stop-and-go’ situatie je vast wel bekend. Er is geen file  zonder. In zo’n situatie zouden alle weggebruikers eigenlijk mee moeten glijden met de rest. Het is belangrijk om een afstand te bewaren van ongeveer twee voertuiglengtes tot je voorganger. Wanneer je voorganger abrupt versneld of vertraagd, hoef je hier niet direct op aan te passen. Je hebt immers nog voldoende ruimte. Daarnaast is het abrupt remmen funest voor je remschijven. Het wisselen van rijbanen of plotseling remmen zonder aanleiding is ook niet aan te raden. Hiermee hinder je andere weggebruikers en maak je de situatie erger.

  1. Vermijd opstoppend verkeer vanwege ritsen

Het komt wel eens voor dat een rijstrook op de snelweg plotseling eindigt, bijvoorbeeld door wegwerkzaamheden, dan is het tijd om met z’n allen te gaan ritsen. Dit begrip is je vast wel bekend. Wanneer je op de gesloten rijbaan rijdt, dien je helemaal tot het einde door te rijden, voordat je invoegt. Rij je op de rijdende baan? Dan dien je ruimte te maken voor de invoegende auto’s. Op die manier helpen we elkaar.

  1. Gas geven zodra de file ophoudt

Wanneer je het einde van de file hebt bereikt, merk je dat vaak meteen. Daarbij is het van belang om zelf ook direct gas te geven, zodat je de file kunt verlaten. Wanneer de file is veroorzaakt door een ongeval, heb je vaak ramptoeristen. Mensen die langzaam gaan rijden zodat ze kunnen zien wat er is gebeurd. Niet alleen is dit asociaal, kijkers maken vaak ook onvoorspelbare rijmanoeuvres. Dit omdat ze graag een foto willen maken, of om het ongeluk van een andere kant te bekijken. Doe hier niet aan mee!

Auto leasen

  1. Om files heen rijden

Met de huidige technologieën is het vaak al mogelijk om voor vertrek te bekijken waar de files staan en hoe lang ze zijn. Daardoor is het makkelijk om alles beter te plannen. Wanneer de file langer is dan twee kilometer, is het vaak de moeite waard om een alternatieve route te rijden. Dit zijn vaak wegen die parallel lopen aan de snelweg. Let er wel op dat je vaak niet de enige bent met dit idee. Veel weggebruikers willen files vermijden en de modernere navigatiesystemen bieden alternatieve routes aan.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig