Over het algemeen zijn de meeste jongeren geïnteresseerd in de nieuwste technologieën. Denk aan smartphones, games en andere zaken. Maar ook op het gebied van mobiliteit willen jongeren voorop lopen. Dit geldt ook voor het leasen van een auto. Het blijkt namelijk dat jongeren hier graag voor kiezen! Echter gaat hun voorkeur wel uit naar andere modellen dan bij de oudere autobestuurder.

jongeren

Jongeren & Mobiliteit

‘Jongeren & Mobiliteit’ is een onderzoek dat met regelmaat wordt uitgevoerd in de vier grote steden van ons land én in diverse provincies. Hieruit blijkt dat jongeren weinig behoefte hebben aan níéuwe mobiliteit ten opzichte van de huidige mobiliteitsoplossingen. Zij kiezen dus nog altijd voor een auto of scooter. Met een elektrische fiets hoeft u bij een jongere niet aan te komen, deze is volgens hen namelijk typisch iets voor ouderen. Het openbaar vervoer? Dat levert alleen maar problemen op. Of u komt te laat op uw afspraak, of soms zelfs helemaal niet.

Kies voor auto lease

Jongeren kiezen nog altijd graag voor auto’s. Al zijn er ook voldoende jongeren die toch voor bijvoorbeeld de trein kiezen omdat zij dan tenminste online kunnen zijn (en blijven). De aanname dat jongeren zich erg bezig houden met ‘sharification’ (het delen van een samen gekocht of gehuurd product), blijkt door het onderzoek ‘Jongeren & Mobiliteit’ geheel onterecht. Jongeren willen namelijk veel liever een auto voor henzelf.

De Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen

Een ander onderzoek, die van De Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen, bevestigt een afname van autobezit onder jongeren tussen 18 en 30 jaar. Wel geven ze aan in de toekomst een eigen auto te willen. Jonge zakelijke rijders hebben zelfs een ambitieus toekomstbeeld over de invulling van hun mobiliteit. Het uitstel van autobezit heeft te maken met het feit dat jongeren autobezit nog niet vinden passen in hun huidige levensfase. Maar de wens om een auto te bezitten neemt toe zodra er een stap op het gebied van carrière is gemaakt, of ontwikkeling op persoonlijk gebied plaatsvindt.

LeasePlan

LeasePlan Nederland heeft ook onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Ook zij geven aan dat jongeren nog altijd interesse hebben in auto’s. Al zouden ze wel een andere leaseauto uitzoeken dan hun ouders. Jongeren kiezen sneller voor een hatchback of cabriolet. Ouderen gaan juist voor een station of MPV. Eén op de drie jongeren vindt een auto belangrijk in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

De kosten van het leasen van een auto wordt door een groot deel van de jongeren wel verkeerd ingeschat. Maar liefst driekwart van de jongeren doet een schatting die onder de daadwerkelijke kosten van een auto liggen. Wat betreft reistijd naar het werk zou de helft van de jongeren volgens LeasePlan niet langer dan een half uur onderweg willen zijn. Slechts 5% vindt een reistijd tot anderhalf uur acceptabel.

Kies voor auto lease

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!