AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Jongeren kiezen steeds vaker voor een lease auto

leasen als jongere

Over het algemeen zijn de meeste jongeren geïnteresseerd in de nieuwste technologieën. Denk aan smartphones, games en andere zaken. Maar ook op het gebied van mobiliteit willen jongeren voorop lopen. Dit geldt ook voor het leasen van een auto. Het blijkt namelijk dat jongeren hier graag voor kiezen! Echter gaat hun voorkeur wel uit naar andere modellen dan bij de oudere autobestuurder.

Jongeren & Mobiliteit

‘Jongeren & Mobiliteit’ is een onderzoek dat met regelmaat wordt uitgevoerd in de vier grote steden van ons land én in diverse provincies. Hieruit blijkt dat jongeren weinig behoefte hebben aan níéuwe mobiliteit ten opzichte van de huidige mobiliteitsoplossingen. Zij kiezen dus nog altijd voor een auto of scooter. Met een elektrische fiets hoeft u bij een jongere niet aan te komen, deze is volgens hen namelijk typisch iets voor ouderen. Het openbaar vervoer? Dat levert alleen maar problemen op. Of u komt te laat op uw afspraak, of soms zelfs helemaal niet.

Bekijk lease auto’s

Jongeren kiezen nog altijd graag voor auto’s. Al zijn er ook voldoende jongeren die toch voor bijvoorbeeld de trein kiezen omdat zij dan tenminste online kunnen zijn (en blijven). De aanname dat jongeren zich erg bezig houden met ‘sharification’ (het delen van een samen gekocht of gehuurd product), blijkt door het onderzoek ‘Jongeren & Mobiliteit’ geheel onterecht. Jongeren willen namelijk veel liever een auto voor henzelf.

De Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen

Een ander onderzoek, die van De Vereniging van Nederlandse Leasemaatschappijen, bevestigt een afname van autobezit onder jongeren tussen 18 en 30 jaar. Wel geven ze aan in de toekomst een eigen auto te willen. Jonge zakelijke rijders hebben zelfs een ambitieus toekomstbeeld over de invulling van hun mobiliteit. Het uitstel van autobezit heeft te maken met het feit dat jongeren autobezit nog niet vinden passen in hun huidige levensfase. Maar de wens om een auto te bezitten neemt toe zodra er een stap op het gebied van carrière is gemaakt, of ontwikkeling op persoonlijk gebied plaatsvindt.

LeasePlan

LeasePlan Nederland heeft ook onderzoek gedaan naar dit onderwerp. Ook zij geven aan dat jongeren nog altijd interesse hebben in auto’s. Al zouden ze wel een andere leaseauto uitzoeken dan hun ouders. Jongeren kiezen sneller voor een hatchback of cabriolet. Ouderen gaan juist voor een station of MPV. Eén op de drie jongeren vindt een auto belangrijk in de secundaire arbeidsvoorwaarden.

De kosten van het leasen van een auto wordt door een groot deel van de jongeren wel verkeerd ingeschat. Maar liefst driekwart van de jongeren doet een schatting die onder de daadwerkelijke kosten van een auto liggen. Wat betreft reistijd naar het werk zou de helft van de jongeren volgens LeasePlan niet langer dan een half uur onderweg willen zijn. Slechts 5% vindt een reistijd tot anderhalf uur acceptabel.

Bekijk lease auto’s

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig