AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

KIA best verkochte automerk 2022 in NL

Historie van KIA

KIA LogoKia is in 2022 geëindigd als nummer 1 in Nederland en stoot hiermee Volkswagen van de troon. Volkswagen was sinds 2005 het best verkochte merk in Nederland. Daarvoor heeft Opel deze positie voor maar liefst 36 jaar bekleed. Dit betekent dat voor het eerst in Nederland een niet Europese autofabrikant de autostatistieken aanvoert. Maar sinds wanneer is KIA actief in Nederland en wat is de achtergrond van het merk KIA? Een jaar na de introductie van het nieuwe logo en de rebranding is de nummer 1 positie meer dan verdient.

Historie KIA

KIA HistorieKia Motors Corporation is een Zuid-Koreaanse multinationale autofabrikant met het hoofdkantoor in Seoul. Het bedrijf werd in 1944 opgericht als Kyungsung Precision Industry, een fabrikant van stalen buizen en fietsonderdelen. In 1952 veranderde de fabrikant zijn naam in Kia Industries en bouwde later kleine motorfietsen met Honda-licentie (vanaf 1957), vrachtwagens met Mazda-Licentie (1962) en auto’s (1974). Kia Motor Corporation werd opgericht in december 1971. Het bedrijf opende in 1973 zijn eerste geïntegreerde auto assemblagefabriek, de Sohari-fabriek.

Kia in Nederland

KIA Motors is in Nederland aanwezig sinds de jaren ’70, toen het bedrijf begon met het importeren van auto’s naar het land. Kia opende in 1992 zijn eerste dealership in Nederland en sindsdien is het merk steeds populairder geworden in hert land. Met als resultaar een nummer 2 positie in 2021 en de nummer 1 in 2022. Dit komt uiteraard door de populaire hybride en elektrische modellen van het merk waaronder de Kia Niro.

 

Samenwerking met Hyundai

Kia is al lange tijd onderdeel van Hyundai Motor Company. Beide zijn Zuid-Koreaanse autofabrikanten met een lange geschiedenis van samenwerking. In 1998 verwierf Hyundai Motor Company een meerderheidsbeklang in KIA Motors en sindsdien zijn de bedrijven nauw met elkaar verbonden. Als gevolg van deze overname werk KIA een dochteronderneming van Hyundai Motor Group, een van de grootste automobielgroepen ter wereld. Door de overname kon Kia profiteren van de middelen en expertise van Hyundai en kon het bedrijf uitbreiden en groeien. Vandaag de dag blijven Kia en Hyundai nauw samenwerken en delen ze veel gemeenschappelijke componenten en technologieën.

 

Het modellenprogramma van KIA

Kia EV6Kia heeft inmiddels een zeer uitgebreid modellenprogramma van personenauto’s in nagenoeg alle segmenten. KIA levert modellen van een compacte hatchback (Kia Picanto) tot aan de sportieve Stinger met een prijs van rond de 100.000 euro. Tevens heeft KIA enkele populaire elektrische modellen zoals de KIA Niro EV en de KIA EV6. Wil je het volledige aanbod bekijken? Ga dan naar het overzicht van Kia modellen op onze website.

Wil je meer informatie over de verschillende Kia modellen of advies over het leasen van een KIA, neem dan contact op met één van de mobiliteitsadviseurs van AutoLeaseCenter op 053-2030150 of vul ons contactformulier in.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig