AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Alphabet

App | Om het jou als berijder zo makkelijk mogelijk te maken download je de “Alphabet – Mijn lease auto” app in de App Store (Apple) of Google Play (Android). Enkele belangrijke zaken zetten we hier onder uiteen:

Onderhoud, reparatie en bandenwissel
Omdat jouw lease auto valt onder Alphabet salespartner heb jij recht op one stop shopping. Dit betekent dat zowel onderhoud, reparatie als bandenwissel bij de merkdealer plaats mag vinden. Maar ook werkt Alphabet met zogeheten servicepartners. Bij deze partners, James Autoservice en Profile kun je in de “Alphabet – Mijn lease auto” online een afspraak inplannen. Geen app en toch inplannen? Via de link JAMES autoservice en Profile kun je online een afspraak inplannen. En een daarnaast bijkomend voordeel, bij voornoemde service partners heb je recht op een kosteloze haal en brengservice.

Pechhulp, schade- of diefstalmelding
Noodgeval? Kan de auto vanwege schade niet meer rijden of is er een ander noodgeval in binnen- of buitenland? Bel dan direct met Alphabet Assistance, +31 (0)76 5 711 711.

Schade? Vul altijd samen een schadeformulier in. Vul de voorzijde samen met de tegenpartij in en zorg dat je beiden ondertekent. De achterzijde van het schadeformulier dien je onafhankelijk van de tegenpartij in te vullen en te ondertekenen. Dit kan eventueel op een later moment. Heb je het formulier niet bij de hand? Noteer dan in elk geval naam, kenteken, telefoonnummer, e-mailadres en maak foto’s van de situatie en kenteken van de tegenpartij.

Meld je schade zo snel mogelijk (binnen 24 uur) op www.mijnschademelding.nl of telefonisch op +31(0) 76 579 3240. Als je je schade online meldt, vind je daar alle vervolgstappen.

Fotografeer de schade. Mail onder vermelding van je kenteken een duidelijke foto van de voor- en achterzijde van het schadeformulier en eventuele foto’s van de situatie naar schade@alphabet.com.

Winterbanden
Heb je een nieuwe auto in bestelling staan en winterbanden in het leasecontract opgenomen? Weet dat een nieuwe auto (m.u.v. BMW/MINI) door de merkdealer niet wordt afgeleverd op winterbanden. Ook niet tijdens de wintermaanden. Zodra de afleverdatum bekend is, kun je wel alvast contact opnemen met Profile of Euromaster (of met de merkdealer) om een afspraak in te plannen voor de bandenwissel naar winterbanden.

Heb je al eerder banden gewisseld? Dan liggen jouw banden opgeslagen bij de leverancier waar je voor het laatst gewisseld hebt. Bij twijfel kun je dit online raadplegen in jouw My Alphabet account.

Een nieuwe bandenwissel dien je ook binnen het netwerk van deze leverancier te laten plaatsvinden. Het is niet mogelijk om te wisselen van leverancier, maar wel bijvoorbeeld van de Profile vestiging in Groningen naar de Profile vestiging in Breda. Hetzelfde geldt voor Euromaster of de merkdealer. 

Ruitschade
Heb je een sterretje in je voorruit of zit er een scheur in? Bel dan met +31(0) 76 579 3240. Via een keuzemenu word je direct doorgeschakeld met één van de ruitenspecialisten. Laat een sterretje in je voorruit zo snel mogelijk herstellen. Dit kan vaak kosteloos. Als je ruit hierdoor scheurt dan wordt er een verlaagd eigen risico in rekening gebracht.

Heb je andere ruitschade, bijvoorbeeld aan je achterruit? Meld dit dan altijd bij Alphabet voordat je het laat herstellen.

Auto inleveren of overnemen
De auto inleveren doe je via het 4 stappenplan bij Alphabet. Via deze link lees je belangrijke informatie over welke check je zelf moet doen, wat je niet moet vergeten, waar jij je auto kan inleveren en hoe de auto afgemeld moet worden.

Tot slot nog een opsomming van wat je verder o.a. nog in de app kunt zien/regelen:

  • Onderhouds- en APK melding per mail (indien mailadres bekend is)
  • Snelle toegang tot je leasecontract;
  • Je groene kaart altijd op zak;
  • Snel en gemakkelijk boetes betalen;
  • Declareer gemaakte kosten;
  • Checken of je schade moet melden;

Belangrijke telefoonnummers:

  • +31 (0)76 5711711 (Alphabet Assistance voor pechhulp in binnen- of buitenland);
  • +31 (0)76 5793240 (Alphabet schademelding)
AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig