AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

MIA voor elektrische voertuigen 2021

elektrische auto's leasen

Milieu-investeringsaftrek: ook in 2021 is het mogelijk om dit te krijgen op je nieuwe volledig elektrische auto. De regeling geldt ook voor waterstofauto’s. Dit is gebleken uit de jaarlijkse milieulijst van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Deze milieulijst regelt welke investeringen in aanmerking komen voor de mileu-investeringsaftrek en eventueel voor willekeurige afschrijving (Vamil). In dit blogartikel gaan we kijken wat de MIA elektrisch in 2021 voor je kan betekenen en vertellen we je de stappen die je kan nemen als je hiervoor in aanmerking komt.

MIA elektrische personenauto’s 2021

Dit jaar komt de elektrische auto weer in aanmerking voor MIA. De volgende regeling geldt: de MIA bedraagt 13,5% over de maximale investering van 40.000 euro. Dit jaar wordt deze MIA over maximaal 10 elektrische voertuigen per belastingplichtige toegekend. Een tweedehands auto komt niet in aanmerking voor de MIA.

Voor personenauto’s die op waterstof rijden geldt een MIA van 36% over maximaal 75.000 euro. Op waterstofauto’s geldt ook een Vamil-afschrijving voor 75% van de investering.

Laadpunten

Ook voor oplaadpunten kan je in aanmerking komen voor MIA. Dit is wel uitsluitend voor oplaadpunten voor eigen elektrische voertuigen. Deze komen onder voorwaarden bij afzonderlijke melding in aanmerking voor 36% MIA over maximaal 2.500 euro. Je kan deze melding ook maken samen met je elektrische auto. De laadpaal krijgt dan hetzelfde MIA-percentage als die voor de auto geldt, en telt ook mee voor het maximale investeringsbedrag.  Over hoe je een melding maakt gaan we nu verder op in.

Hoe vraag ik MIA aan voor mijn elektrische auto?

Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, kom je in aanmerking voor de MIA. Om gebruik te kunnen maken van deze regeling, moet je je investering eerst melden bij de RVO. Dit moet je doen binnen drie maanden nadat je de verplichting tot aankoop van het bedrijfsmiddel bent aangegaan. Hierna kan je de MIA of Vamil toepassen in je belastingaangifte. Voor meer informatie raden we je de website van het RVO aan.

Voordelen elektrisch rijden

Het aanbod in elektrische auto’s blijft stijgen. Het wordt voor steeds meer mensen toegankelijk om een elektrische auto te leasen. Ook is elektrisch rijden goedkoper dan benzine, diesel of LPG. Wanneer je zonnepanelen hebt, is het zelfs mogelijk om met eigen energie je elektrische auto op te laden. Tevens is elektrisch rijden beter voor het milieu en kom je naast de MIA ook in aanmerking voor de aanschafsubsidie. Ten slotte hoef je ook niet te betalen voor BPM en heb je vrijstelling van MRB (tot 2024). Wel verandert de bijtelling elk jaar.

Benieuwd of een elektrische auto iets voor je is? Zie je jezelf al rijden in een Skoda EnyaqTesla Model 3 of Polestar 2? Bekijk gerust ons aanbod.

Bekijk aanbod elektrische auto’s

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig