AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Mindset: Wat we kunnen leren van Elon Musk

Tesla leasen

Met de raket naar Mars? Een taak die niet bij veel van ons op de to-do lijst staat, maar wel van een van de bekendste ondernemers van dit moment: Elon Musk. Met bedrijven achter zijn naam als Tesla, SpaceX en PayPal heeft deze man al onwaarschijnlijk veel impact gemaakt op deze wereld. Wat maakt deze man zo succesvol en uniek? Wat kunnen wij leren van de mindset van Elon Musk? Lees verder om hierachter te komen.

Denk groot

Groots denken, en het belangrijkst: hierop acteren geeft je de kracht om door te zetten. De projecten waar Elon Musk zich mee bezighoudt, zoals kolonisatie op mars in 2040 en de aarde groener maken zijn langetermijndoelen. Hij weet natuurlijk ook niet wat de toekomst inhoudt, maar hij blijft zijn plannen aanpassen en bijschaven en komt in contact met relevante personen.  De doelen moeten je echter wel een bepaalde mate van enthousiasme geven. Tevens zijn mensen die een doel hebben opgesteld en hier aan vast blijven houden erg productief.  Het is belangrijk om een doel op te stellen die je enthousiast maakt zodat je doorzet, en om op te letten wat de huidige en toekomstige trends zijn zodat je hier op het juiste moment op kan inspelen.

“Don’t be afraid to make big bets when you are confident of your potential to achieve your vision”

Volharding

Het leven van Elon Musk lijkt soepel zijn en succesvol te zijn verlopen. Toch heeft ook Musk moeilijkheden gehad tijdens zijn reis naar succes. Hij is ontslagen, heeft aandelen verloren en hij heeft drie mislukte rakettesten onder zijn naam. Toch bleef hij doorgaan, en achtervolgde hij zijn visie. Hij leerde wat hij nodig had en had contact met de mensen die hem dichter bij zijn doel konden brengen. Elon Musk omarmt zijn mislukkingen en gebruikt deze als een middel om meer nieuwsgierigheid op te bouwen en te overwinnen. Vaak wordt er gestopt als er iets mis gaat, Elon Musk ziet dat niet zo. Hij associeert falen met innovatie.

“If things are not failing you are not innovating enough”

Bepaal voor jezelf de definitie van succes en falen. Deze leiden je beter dan de oordelen van anderen. Op deze manier bouw je immuniteit op tegen de buitenwereld en de invloeden van buitenaf. Dit is een belangrijk onderdeel van de mindset van Elon Musk.

Leren

“Het maakt niet uit wat je leert, op school of alleen, alles wat je leert zou je moeten dienen in wat je wilt bereiken” aldus Elon Musk. Het gaat erom dat je de wil hebt om te leren. Musk heeft natuurlijk een achtergrond in natuurkunde, maar hij heeft ook veel geleerd door gesprekken te voeren met experts in het werkveld. Het gaat erom dat je in staat bent je ideeën te delen, verbinding met anderen zoekt, en openstaat voor verbetering. Dit is cruciaal in het pad naar succes. Toch zijn er ook technieken die Elon Musk lijkt te gebruiken om snel te leren en om meer te onthouden.

Verder is het belangrijk om continu te blijven leren,  wees open en ga het gesprek aan met experts in het werkveld. Laat leren een proces zijn dat nooit stopt.

Passie

Als je 100 uur per week werkt, moet je daar ook wel echt gepassioneerd voor zijn, vindt Elon Musk. Wanneer je je passie volgt, voelt dit niet meer als werken. En 40 uur per week werken vindt hij niet genoeg om de wereld te veranderen. Hij is zo geabsorbeerd in zijn werk, dat hij soms in de Teslafabrieken overnacht. Ondanks hij op vroege leeftijd miljonair was, heeft hij ervoor gekozen om te kijken hoe problemen aangepakt kunnen worden waar de mensheid tegenaan loopt. Deze keuze was op basis van passie, want voor het geld hoefde hij het niet meer te doen. Zijn passie kwam voort uit de wil om de wereld te veranderen.

Musk geeft aan dat het belangrijk is om je passie te delen met mensen, alleen jij kan dat beter delen dan ieder ander. Ook heeft hem dit in zijn PR-strategie erg goed geholpen.

Conclusie

Dit was slechts een schrijntje van wat we allemaal van de mindset van Elon Musk kunnen leren. Het belangrijkste in dit verhaal is om een visie voor jezelf te hebben. Bepaal duidelijk wat je wilt en bepaal je eigen definitie van falen en succes. Doe wat je blij maakt zodat je het moeiteloos kan doen, en blijf elke dag leren.

Met Tesla heeft Elon Musk de wereld van elektrisch rijden aan ons geïntroduceerd. Interesse om zelf een van de bekende Tesla’s te leasen? Of benieuwd naar het aanbod elektrische auto’s? Neem gerust een kijkje in ons aanbod.

Bekijk aanbod Tesla

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig