AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Plug in Hybride: Waarom het vanaf 2025 minder interessant is

Plug in Hybride overwegen

Waarom nog dit jaar een Plug in Hybride overwegen?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Misschien moet je dan dit jaar nog eens goed nadenken over de mogelijkheid van een Plug in Hybride (PHEV). Deze hybridevoertuigen zijn momenteel erg populair vanwege hun belastingvoordelen en milieuvriendelijkheid. Maar waarom zou je er nu voor gaan en wat maakt het minder aantrekkelijk vanaf 2025?

Belastingvoordelen tot 2025

Tot het einde van dit jaar genieten Plug in Hybridevoertuigen van aanzienlijke belastingvoordelen. Door hun lage theoretische CO2-uitstoot betalen eigenaars minder belasting, waardoor ze vaak goedkoper zijn dan traditionele modellen. Dit heeft ervoor gezorgd dat PHEV’s een aantrekkelijke optie zijn geworden, zelfs als ze krachtiger en luxueuzer zijn dan niet-hybride modellen.

Praktische CO2-uitstoot en veranderingen in 2025

Hoewel de theoretische CO2-uitstoot van PHEV’s laag is, is de praktijk vaak anders. Het daadwerkelijke gebruik van de elektrische aandrijving en het opladen van de batterijen zorgen voor hogere emissies dan verwacht.

Vanaf 2025 worden nieuwe emissienormen van kracht, wat betekent dat het belastingvoordeel voor PHEV’s zal verminderen of zelfs verdwijnen. Autofabrikanten moeten hun strategieën herzien om aan deze nieuwe normen te voldoen.

Voordelen van PHEV’s vóór 2025

Maar waarom zou je nog dit jaar een PHEV overwegen? Hier zijn een paar redenen:

  • Milieuvriendelijkheid: PHEV’s hebben over het algemeen een lagere CO2-uitstoot dan traditionele modellen, wat beter is voor het milieu.
  • Brandstofefficiëntie: Dankzij de combinatie van elektrische en verbrandingsmotoren zijn PHEV’s efficiënter in het verbruik van brandstof, vooral voor korte ritten.
  • Kostenbesparing: Door de belastingvoordelen tot 2025 kunnen PHEV’s op lange termijn voordeliger zijn dan niet-hybride modellen.

Conclusie

Hoewel de belastingvoordelen voor PHEV’s na 2025 zullen afnemen, blijven ze tot die tijd een aantrekkelijke optie vanwege hun milieuvriendelijkheid, brandstofefficiëntie en kostenbesparingen. Als je dus nog dit jaar een nieuwe auto overweegt, is het misschien slim om eens naar de mogelijkheid van een Plug in Hybride te kijken.

Kies hier je PHEV of maak je een andere keuze?

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig