AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Feit of fabel: Private lease heeft invloed op hypotheek

private lease invloed op hypotheek

Er gaan veel verhalen de ronde over private lease. Zo is er een gerucht dat wanneer u kiest voor private lease, u niet langer meer een hypotheek op kunt nemen. Dat u door autolease met een BKR codering achterblijft. Wij krijgen hier ook regelmatig vragen over. Want heeft private lease invloed op de hypotheek? Twijfelt u over private lease? Hypotheek die verlaagt wordt, een BKR registratie ontvangen? In dit blog vertellen wij u er alles over.

Autolease met BKR codering

Wanneer u ervoor kiest om een auto te leasen voor privégebruik is het mogelijk om te kiezen voor een auto met BKR registratie. Veel mensen denken dat autolease met BKR codering negatief is. Maar niets is minder waar. Wanneer u geen financiële achterstanden hebt, is deze BKR registratie juist een bewijs van goed financieel gedrag. Of u nu kiest voor een auto met of een auto zonder BKR registratie, de betalingsverplichting zal hetzelfde blijven.

Bekijk het private lease aanbod

BKR bij private lease

In februari 2016 is er een officieel Keurmerk Private Lease in het leven geroepen. Iedere aanbieder die voldoet aan dit keurmerk laat leasecontracten registreren bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) of een ander bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. Het bedrag wat geregistreerd staat bij BKR of een soortgelijk bedrijf is bepaald op basis van de volgende formule:
Maandelijkse leaseprijs x looptijd in maanden x 65%
Dit bedrag wordt rond 30 dagen na aflevering van de auto aan het gespecialiseerde bedrijf doorgegeven. Dus op de vraag ‘Wordt private lease geregistreerd bij het BKR?’ kan bevestigend worden geantwoord, mits het leasebedrijf dit in zijn voorwaarden heeft staan.

Private lease en hypotheek

Het hebben van een BKR registratie kan gevolgen hebben voor het verkrijgen van andere leningen. Denk bijvoorbeeld aan het verkrijgen van een hypotheek of persoonlijk krediet. Een autolease met BKR codering wordt namelijk gezien als een langdurige betalingsverplichting. Wanneer het leasebedrag vergeleken zal worden met de hoogte van de hypotheek, zal u zien dat het om een relatief klein bedrag gaat wat geregistreerd zal worden (afhankelijk van de hoogte van het maandbedrag van uw private lease-overeenkomst). Dit beschermt u voor een te hoge hypotheek en alleen als u een maximale hypotheek wilt nemen, wordt de hoogte beperkt door de BKR Registratie van het private leasecontract.
Let op! In de praktijk blijkt dat niet iedere kredietverstrekker op dezelfde manier omgaat met het hebben van een BKR registratie door autolease. Wanneer u eerst een hypotheek afsluit om vervolgens een auto voor privégebruik te leasen, is er vaak geen probleem. Bij een omgekeerde volgorde zullen kredietverstrekkers een bedrag van het maximaal te krijgen hypotheekbedrag afhalen. Daarom is het belangrijk om dit altijd vooraf met uw hypotheekadviseur te bespreken.
Dus heeft private lease invloed op de hypotheek? Het antwoord op deze vraag is ‘ja’, maar de impact van een leaseauto met BKR codering is erg afhankelijk van de kredietverstrekker.

Bekijk het private lease aanbod

Conclusie

Wordt private lease geregistreerd bij BKR? Het antwoord op deze vraag is duidelijk. Het is afhankelijk van de aanbieder van de auto of de leasedeal wordt geregistreerd bij het BKR. Daarnaast heeft private lease ook invloed op de hoogte van uw hypotheek. Maar de verschillen in hypotheken zijn afhankelijk van de kredietverstrekker. Iedere verstrekker hanteert namelijk zijn eigen regels en voorwaarden.
Mocht u een auto willen leasen voor privégebruik en bent u van plan om op korte termijn een huis te gaan kopen? Dan kunt u het beste even contact opnemen met uw hypotheekadviseur. Hij kan u alles vertellen over de mogelijke gevolgen en beperkingen.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig