AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

SEPP-subsidie elektrische auto’s in 2023 en 2024

SEPP-subsidie voor elektrische auto's in 2023 en 2024

SEPP-subsidie elektrische auto’s in 2023 en 2024

Voor wie is de SEPP-subsidie?

Ben je een particulier en overweeg je nog dit jaar in 2023 of in 2024 een privé leaseovereenkomst af te sluiten voor een gloednieuwe elektrische personenauto? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de SEPP-subsidie elektrische auto’s in 2023 en 2024.

Waarom NU Beslissen?

Om SEPP-subsidie voor elektrische auto’s in 2023 of 2024 te verkrijgen is het slim om nu actie te ondernemen, want elektrische auto’s worden naar verwachting steeds betaalbaarder en daarom zal minder stimulatie nodig zijn ter financiële ondersteuning. Het subsidiebedrag voor nieuwe elektrische auto’s wordt jaarlijks verminderd. In 2024 zal voor het laatste jaar €2.950,-  zal bedragen. Daarna is er (vooralsnog) geen subsidie meer mogelijk. Dus, wacht niet te lang en profiteer nu van deze subsidiekansen!

SEPP-subsidie elektrische auto’s in 2023 en 2024, hoeveel kun je ontvangen?

Als je voldoet aan de gestelde voorwaarden, kun je een subsidie van €2.950,- aanvragen. Dat kan nu nog (de subsidiepot is nog gevuld) maar ook in 2024 kun je daar nog gebruik van maken. Het totale budget van €67 miljoen in 2023 is beschikbaar voor zowel de aankoop als het privé leasen van nieuwe elektrische personenauto’s. De overgebleven subsidie van 2023 gaat mee naar 2024.

Welke auto’s komen in aanmerking voor SEPP-subsidie elektrische auto’s in 2023 en 2024?

Op de Autolijst SEPP staan merken en modellen van elektrische personenauto’s waarvan bekend is dat ze mogelijk in aanmerking komen voor de subsidie. Deze lijst is samengesteld op basis van informatie van importeurs en dealers. Het is belangrijk op te merken dat de geschiktheid van jouw gekozen voertuig ook afhankelijk is van de configuratiekeuzes die je maakt. We voeren controles uit, waaronder het verifiëren van de geregistreerde catalogusprijs van jouw auto via het kentekenregister van de RDW, om te bepalen of de auto in aanmerking komt voor het subsidiëringsprogramma.

Vereisten voor deelname van de SEPP-subsidie elektrische auto’s in 2023 en 2024

Als je van plan bent om de SEPP-subsidie aan te vragen, dien je aan de volgende vereisten te voldoen:
Voor jouzelf:

 • Je dient een particulier te zijn.
 • Je moet een geldig woonadres in Nederland hebben.
 • Gedurende de looptijd van SEPP kun je slechts één keer subsidie ontvangen, mits je aan de criteria voldoet.

Voor de leaseovereenkomst:

 • Je moet een schriftelijke overeenkomst hebben voor de private lease van de elektrische personenauto.
 • De leasemaatschappij moet het Keurmerk Private Lease voeren.
 • De leaseovereenkomst moet op jouw naam staan en door jou zijn ondertekend.
 • De leaseovereenkomst moet zijn afgesloten op of na 1 januari 2023.

Voor de auto:

 •  Het moet een gloednieuwe elektrische personenauto zijn.
 •  Deze elektrische personenauto moet op of na 1 januari 2023 op jouw naam in het kentekenregister staan.
 •  De 100% elektrische personenauto moet een minimale actieradius hebben van 120 kilometer (gemeten volgens WLTP).
 •  De geregistreerde catalogusprijs van de elektrische personenauto op jouw naam in het kentekenregister moet minimaal €12.000 en maximaal €45.000 bedragen. Let op: de geregistreerde catalogusprijs in het kentekenregister geldt als leidend.
 •  Je hoeft je geen zorgen te maken als jouw auto nog niet is geleverd op het moment van jouw subsidieaanvraag. Maak je geen zorgen, dat komt wel goed.

Duur van de subsidie

Jouw privé geleasede elektrische personenauto moet gedurende een periode van 4 jaar op jouw naam blijven staan, beginnend vanaf de datum van eerste registratie in Nederland en de datum van registratie op jouw naam in het kentekenregister. Er wordt regelmatig gecontroleerd bij de RDW of de auto nog steeds op jouw naam staat in het kentekenregister.

De huidige regeling voor nieuwe elektrische auto’s stopt per 2024. In het aanvullende klimaatpakket van dit voorjaar is het  kabinetsvoornemen opgenomen om de subsidieregeling voor gebruikte elektrische auto’s te verlengen tot en met 2029. Nadere vormgeving van de ze verlenging (o.a. hoogte subsidiebedrag, catalogusprijs, minimale leeftijd voertuig, etc.)
moet nog worden uitgewerkt. De (nieuwe) verlengde regeling zal met een voorhangprocedure in de loop van 2024 aan de Kamer worden voorgelegd.

Privelease aanbod – een kleine greep uit ons assortiment
AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig