AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Tesla Model 3 vs Polestar 2

Polestar vs Tesla

Al een tijdje kunnen we genieten van de Tesla Model 3 in Nederland, maar het welbekende merk van Elon Musk heeft er een concurrent bij: de Polestar 2. Deze auto’s komen op verschillende vlakken overeen. Vooral prijs en prestatie zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden. Polestar is een Zweeds automerk dat auto’s ontwerpt die tot in detail een doel hebben. Tevens is het een missie van Polestar om elektrisch rijden meer mainstream te maken en af te wijken van de standaard. In dit artikel bespreken we de overeenkomsten en verschillen tussen de Tesla Model 3 Long Range en de Polestar 2.

Meer informatie Tesla Model 3 Long Range lease

Prijs, actieradius en batterij

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de Polestar 2 is verkrijgbaar vanaf 45.900 euro en de Tesla Model 3 Long Range ligt op een prijs vanaf 57.990 euro. De Polestar 2 heeft een bereik van 440 kilometer (WLTP) en heeft een batterij van 64 kWh. Met een Tesla Model 3 Long Range kom je iets verder. Deze auto heeft namelijk een bereik van ongeveer 460 kilometer met een batterij van 77 kWh. Als we kijken naar de laadsnelheid, dan hebben we een overduidelijke winnaar. De Model 3 Long Range heeft een laadsnelheid van 190 kWh en de Polestar 2 heeft een laadsnelheid van 150 kWh. Dit houdt in dat (afhankelijk van de aansluiting en het stopcontact) het opladen van de Tesla een derde minder tijd kost.

Design en uitstraling Tesla vs Polestar

Zowel de buitenkant als het premium interieur van de Polestar 3 herken je van Volvo. Deze auto heeft alle veiligheidsvoorzieningen en er is veel aandacht besteed aan het zitcomfort. De auto voelt vertrouwd aan, net als we van Volvo gewend zijn.

Bij Tesla kijken we naar een meer futuristische auto met een minimalistisch design. De Model 3 heeft namelijk meer de uitstraling van een sportwagen. Opvallend is dat beide auto’s een groot glazen panoramisch dak hebben.

Meer informatie Polestar 2 lease

Veiligheid Tesla en Polestar

Veiligheid voorop is een bekende uitspraak, maar zeker een belangrijke. Welke auto is namelijk veiliger?  De Polestar 2 heeft een Advanced Driver Assistance System (ADAS). Dit systeem analyseert constant de omgeving. Door de Pilot Assist in combinatie met het Automatic Emergency Braking System geeft de Polestar 2 je de mogelijkheid om semi-autonoom te rijden tot 130 kilometer per uur. Ook blijf je hierdoor automatisch binnen de lijnen en zal de auto afremmen voor voertuigen of bijvoorbeeld voetgangers of fietsers.

Toch wint de Tesla Model 3 op dit gebied. Tesla is tenslotte een pionier op het gebied van elektrische auto’s en heeft een Full Self-Driving software. Hierdoor rijd je bijna 100% autonoom. Ook wordt de software regelmatig geüpgraded. Deze upgrade zorgt elke keer weer voor verbetering.

De winnaar: Tesla of Polestar?

Bij een race wie het snelst op de 100 kilometer per uur zit, wint de Tesla Model 3 Long Range net met een verschil van 0,2 seconden. Dit kleine verschil zien we ook op een paar andere aspecten terugkomen. Elon Musk is met zijn bedrijf op de meeste aspecten een stapje voor op de Polestar 2. Toch is dit verschil erg klein en komt het ook neer op een kwestie van smaak. De keuze tussen de elektrische auto’s moet je zelf maken. We zetten de specificaties nog even op een rij. Benieuwd naar alle auto’s die wij te bieden hebben? Bekijk dan het totale lease auto aanbod.

Tesla Model 3 Long Range Polestar 2
Prijs vanaf: 57.990 euro Prijs vanaf: 45.900 euro
Actieradius: 460 km Actieradius: 385 km
Batterij: 77 kWh Batterij: 78kWh
Topsnelheid: 233 km/uur Topsnelheid: 205 km/uur
Acceleratie 0-100 km/uur: 4.4 sec. Acceleratie 0-100 km/uur: 7.4 sec. 
Gewicht: 1922 kg Gewicht: 2198 kg
Vermogen: 324 kW (441 pk) Vermogen: 300 kW (408 pk)
Kofferbakruimte: 542 L Kofferbakruimte: 440 L
AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig