Al een tijdje kunnen we genieten van de Tesla Model 3 in Nederland, maar het welbekende merk van Elon Musk heeft er een concurrent bij: de Polestar 2. Deze auto’s komen op verschillende vlakken overeen. Vooral prijs en prestatie zijn bijna niet van elkaar te onderscheiden. Polestar is een Zweeds automerk dat auto’s ontwerpt die tot in detail een doel hebben. Tevens is het een missie van Polestar om elektrisch rijden meer mainstream te maken en af te wijken van de standaard. In dit artikel bespreken we de overeenkomsten en verschillen tussen de Tesla Model 3 Long Range en de Polestar 2.

Meer informatie Tesla Model 3 Long Range lease

Prijs, actieradius en batterij

Om maar direct met de deur in huis te vallen, de Polestar 2 is verkrijgbaar vanaf 45.900 euro en de Tesla Model 3 Long Range ligt op een prijs vanaf 57.990 euro. De Polestar 2 heeft een bereik van 440 kilometer (WLTP) en heeft een batterij van 64 kWh. Met een Tesla Model 3 Long Range kom je iets verder. Deze auto heeft namelijk een bereik van ongeveer 460 kilometer met een batterij van 77 kWh. Als we kijken naar de laadsnelheid, dan hebben we een overduidelijke winnaar. De Model 3 Long Range heeft een laadsnelheid van 190 kWh en de Polestar 2 heeft een laadsnelheid van 150 kWh. Dit houdt in dat (afhankelijk van de aansluiting en het stopcontact) het opladen van de Tesla een derde minder tijd kost.

interieur

Design en uitstraling Tesla vs Polestar

Zowel de buitenkant als het premium interieur van de Polestar 3 herken je van Volvo. Deze auto heeft alle veiligheidsvoorzieningen en er is veel aandacht besteed aan het zitcomfort. De auto voelt vertrouwd aan, net als we van Volvo gewend zijn.

Bij Tesla kijken we naar een meer futuristische auto met een minimalistisch design. De Model 3 heeft namelijk meer de uitstraling van een sportwagen. Opvallend is dat beide auto’s een groot glazen panoramisch dak hebben.

achterkant auto's

 

Meer informatie Polestar 2 lease

Veiligheid Tesla en Polestar

Veiligheid voorop is een bekende uitspraak, maar zeker een belangrijke. Welke auto is namelijk veiliger?  De Polestar 2 heeft een Advanced Driver Assistance System (ADAS). Dit systeem analyseert constant de omgeving. Door de Pilot Assist in combinatie met het Automatic Emergency Braking System geeft de Polestar 2 je de mogelijkheid om semi-autonoom te rijden tot 130 kilometer per uur. Ook blijf je hierdoor automatisch binnen de lijnen en zal de auto afremmen voor voertuigen of bijvoorbeeld voetgangers of fietsers.

Toch wint de Tesla Model 3 op dit gebied. Tesla is tenslotte een pionier op het gebied van elektrische auto’s en heeft een Full Self-Driving software. Hierdoor rijd je bijna 100% autonoom. Ook wordt de software regelmatig geüpgraded. Deze upgrade zorgt elke keer weer voor verbetering.

De winnaar: Tesla of Polestar?

Bij een race wie het snelst op de 100 kilometer per uur zit, wint de Tesla Model 3 Long Range net met een verschil van 0,2 seconden. Dit kleine verschil zien we ook op een paar andere aspecten terugkomen. Elon Musk is met zijn bedrijf op de meeste aspecten een stapje voor op de Polestar 2. Toch is dit verschil erg klein en komt het ook neer op een kwestie van smaak. De keuze tussen de elektrische auto’s moet je zelf maken. We zetten de specificaties nog even op een rij. Benieuwd naar alle auto’s die wij te bieden hebben? Bekijk dan het totale lease auto aanbod.

Tesla Model 3 Long Range Polestar 2
Prijs vanaf: 57.990 euro Prijs vanaf: 45.900 euro
Actieradius: 460 km Actieradius: 385 km
Batterij: 77 kWh Batterij: 78kWh
Topsnelheid: 233 km/uur Topsnelheid: 205 km/uur
Acceleratie 0-100 km/uur: 4.4 sec. Acceleratie 0-100 km/uur: 7.4 sec. 
Gewicht: 1922 kg Gewicht: 2198 kg
Vermogen: 324 kW (441 pk) Vermogen: 300 kW (408 pk)
Kofferbakruimte: 542 L Kofferbakruimte: 440 L

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!