AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Verandering voor bedrijfswagens op diesel vanaf 2025: Tijd voor elektrische bedrijfswagens!

Elektrische bedrijfswagens

Grote steden weren bedrijfswagens op diesel en vanaf 2025 volgen meer gemeenten

Het is tijd voor een grote verandering in de wereld van bedrijfswagens. Vanaf 1 januari 2025 zal voor o.a. bedrijfswagens per gemeente strengere eisen worden gesteld. Vanaf die datum mogen alleen diesels met emissieklasse 4 of 5 en hoger de zogeheten milieu zones in. Nu al zijn in Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht twee soorten milieuzones.

Elektrische bedrijfswagens
Gele milieuzone

Een gele milieuzone: Rijdt u in een personen- of bestelauto die op diesel rijdt? Dan mag u alleen in deze milieuzone komen als uw auto emissieklasse 3 of hoger heeft. Heeft uw auto een emissieklasse van 0, 1 of 2, dan is een gele milieuzone voor uw voertuig verboden. De emissieklasse is een cijfer waarmee wordt aangegeven hoe schoon uw voertuig is. Hoe hoger het cijfer, hoe schoner uw voertuig.

Elektrische bedrijfswagens
Groene milieuzone

Een groene milieuzone: Heeft u een personen- of bestelauto die op diesel rijdt en een emissieklasse van 4 of hoger heeft? Dan mag u in een groene milieuzone komen. Een groene milieuzone is dus toegestaan voor dieselvoertuigen met een emissieklasse van 4 of hoger. Dieselvoertuigen met emissieklasse 0, 1, 2 of 3 mogen hier niet in. De gemeenten Amsterdam, Arnhem, Den Haag en Utrecht hebben een groene milieuzone.

Deze nieuwe regelgeving heeft grote gevolgen voor ondernemers en bedrijven die nog steeds vertrouwen op dieselvoertuigen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze ontwikkelingen, zodat je tijdig kunt overschakelen naar een duurzamer alternatief.

Toevoeging van BPM op bedrijfswagens vanaf 2025

Naast het weren op bedrijfswagens op diesel, is er nog een belangrijke verandering die vanaf 2025 van kracht wordt. Vanaf dat moment wordt er een Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) toegevoegd aan bedrijfswagens. Dit betekent dat het rijden van een bedrijfswagen op diesel aanzienlijk duurder zal worden. Het is dus niet alleen een kwestie van duurzaamheid, maar ook van financiële overwegingen om over te stappen naar een andere brandstof.

Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)

Met operational lease kan een leasemaatschappij profiteren van de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA). Deze regeling heeft tot doel de aanschaf van elektrische bedrijfsauto’s te bevorderen door middel van financiële ondersteuning. Leasemaatschappijen kunnen de SEBA-subsidie aanvragen om de leasekosten te verlagen en ondernemers te helpen bij de overgang naar duurzame mobiliteit. Dankzij de subsidie wordt de initiële investering verminderd, waardoor het omslagpunt voor exploitatiekosten sneller kan worden bereikt (informeer bij ons of de subsidiepot nog gevuld is).

Het juiste moment om over te stappen naar elektrische bedrijfswagens

Met deze aankomende veranderingen in het achterhoofd is het nu het perfecte moment om over te stappen naar het zakelijk leasen van elektrische bedrijfswagens. Elektrische bedrijfswagens bieden diverse voordelen en passen perfect bij de nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen. Hieronder volgen enkele redenen waarom het rijden van een elektrische bedrijfswagen een slimme keuze is:

  1. Milieuvriendelijk: Elektrische bedrijfswagens stoten geen schadelijke stoffen uit en dragen bij aan een schonere luchtkwaliteit. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezondheid van iedereen in de stad.
  2. Kostenbesparend: Hoewel de aanschafprijs van een elektrische bedrijfswagen hoger kan zijn dan die van een dieselvoertuig, zijn de operationele kosten veel lager. Elektriciteit is goedkoper dan diesel en onderhoudskosten zijn over het algemeen lager.
  3. Subsidies en belastingvoordelen: Overheden en lokale instanties bieden vaak subsidies en belastingvoordelen aan bedrijven die overstappen op elektrische voertuigen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren en de overstap nog aantrekkelijker maken.
  4. Toekomstbestendig: Elektrische bedrijfswagens zijn de toekomst. Met steeds strengere milieuregels en de groeiende populariteit van elektrische voertuigen, is het verstandig om nu al vooruit te kijken en te investeren in een duurzame mobiliteitsoplossing.
  5. Verbeterde rijervaring: Elektrische bedrijfswagens bieden vaak een soepele en stille rijervaring. Daarnaast beschikken ze over geavanceerde technologieën en functionaliteiten die het rijden veiliger en comfortabeler maken.

Het is duidelijk dat elektrische bedrijfswagens de toekomst zijn. Met de aankomende veranderingen in wet- en regelgeving, en de vele voordelen die ze bieden, is het verstandig om nu de overstap te maken. Kies voor duurzaamheid, kostenbesparing en een betere rijervaring met elektrische bedrijfswagens. Neem vandaag nog contact op met ons om de mogelijkheden voor zakelijk leasen te bespreken.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig