AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Introductie vernieuwde Tesla model 3

Vernieuwde Tesla model 3

Een nieuwe fase voor rijden: De vernieuwde Tesla Model 3 in de schijnwerpers

In het afgelopen jaar, namelijk in 2022, werd de Tesla Model 3 bijna een half miljoen keer wereldwijd geregistreerd. Deze auto had altijd duidelijk een enorme aantrekkingskracht en het wordt dus tijd voor de introductie van de vernieuwde Tesla Model 3. De geüpgradede versie staat klaar om het stokje over te nemen, tot voor kort nog bekend onder de codenaam “Project Highland”. Vanaf nu rollen in de Tesla-fabriek in Shanghai alleen nog maar deze vernieuwde modellen van de productielijn. Calculeer hier je Tesla Model 3.

Vernieuwde Tesla Model 3

De voorbereidingen zijn afgerond en dit heeft ook belangrijke consequenties voor Europa, aangezien we vanuit genoemde fabriek beleverd zullen worden. In Nederland maakten we al in 2019 kennis met de Model 3 en in 2020 onderging deze zijn eerste subtiele facelift.

Vernieuwde Tesla model 3

 

Introductie van de vernieuwingen…

Vernieuwde Tesla model 3

 

Exterieur

Laten we eens beginnen met het exterieur, waarbij nieuwe koplampen en achterlichten onmiddellijk opvallen. De lichtunits zijn strakker en robuuster vormgegeven. Aan de achterkant merken we meteen op dat er geen doorlopende LED-strip meer is, wat tegenwoordig als een verfrissende verandering wordt beschouwd. De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen heeft echter een andere trend in de autowereld gevolgd, namelijk het uitschrijven van de merknaam. Dus geen Tesla-logo meer te bekennen.

Bovendien heeft de voorbumper een volledige make-over ondergaan. Nu is deze voorzien van een strakke, horizontale lijn en zijn de mistlampen uit de bumper verdwenen. Hoewel het subtiel is, is ook de motorkap van de Tesla Model 3 aangepast, met als doel een betere luchtstroom over de voorruit te bevorderen.

Interieur

Bij het instappen is de elektrische auto nog steeds herkenbaar als de Tesla Model 3, maar bijna het hele interieur is vernieuwd. Allereerst is het dankzij geluiddempend glas rondom waarschijnlijk stiller in de Tesla. Bovendien zijn de hendels achter het stuur verdwenen, en nu bedien je de richtingaanwijzers en cruise control via het stuur.

Verder vind je nu sfeerverlichting, geventileerde stoelen en maar liefst 17 speakers (voorheen 14) in het interieur. Het dashboard kan deels naar eigen wens worden gepersonaliseerd. Zo kun je bij één deel van het dashboard zelf het materiaal en de kleur kiezen. Over kleur gesproken, er zijn nu twee nieuwe lakkleuren beschikbaar om uit te kiezen: Ultra Red en Stealth Grey.

Vernieuwde Tesla model 3

Bovendien is het vertrouwde Tesla-scherm helderder geworden en hebben nu ook passagiers op de achterbank hun eigen scherm waarmee ze films kunnen bekijken, muziek kunnen selecteren en zelfs hun stoelverwarming kunnen regelen. Voorin zijn er ook meer opties: de luchtventilatie voor de bestuurder en passagier kan nu afzonderlijk worden geregeld. Tevens laat je voorin twee mobiele telefoons tegelijkertijd op.

Al met al heeft de auto een upgrade gekregen naar een hoger niveau. In Nederland is de Model 3 met achterwielaandrijving verkrijgbaar vanaf €42.990 met een bereik van 513 km WLTP, terwijl de Long Range-versie (bereik van 629 km WLTP) begint bij €50.990. De verwachting is dat de leveringen van de vernieuwde Tesla Model 3 eind oktober van start gaan.

Vernieuwde Tesla model 3

Hoe dan ook, de meest betaalbare Tesla kan weer jarenlang mee kan in de competitieve autowereld. Nu ook hier calculeerbaar.

Onze collega Ron was bij de introductie in Utrecht. Super enthousiast kwam hij terug op kantoor en vertelde uitgebreid over de onwijs mooie veranderingen. Voor nu sluiten we af met de eerste beelden in “deze video

 

Calculeer hier je Tesla Model 3 (RWD Premium of AWD Long Range).

 

 

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig