AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Verveling in de auto? Niet met deze spelletjes voor onderweg!

spelletjes-voor-onderweg

Op vakantie met de auto, of u nu een lange rit voor de boeg hebt of met een uurtje of anderhalf op locatie bent, kinderen vervelen zich vaak al gauw. In dit blog geven wij een aantal leuke tips en spelletjes voor in de auto. Maar het zijn natuurlijk niet altijd de kinderen die zich gauw vervelen… Ook volwassenen kunnen soms wel wat vermaak gebruiken op de achterbank of bijrijdersstoel. Daarom hebben wij ook een aantal spelletjes voor in de auto – volwassenen editie voor u aan dit blog toegevoegd. De leukste spelletjes voor onderweg!

Spelletjes voor onderweg

Er zijn diverse spelletjes voor onderweg mogelijk. We beginnen met een paar klassiekers. Lees onderstaande spelletjes voor in de auto goed door en voorkom verveelde kinderen (en volwassenen) op de achterbank!

Autobingo

Een echte klassieker is natuurlijk autobingo. Autobingo is er in verschillende varianten. Zo is het mogelijk om een bingokaart met cijfers te gebruiken. Iedere keer wanneer u of uw kind een cijfer om een nummerbord van een andere auto tegenkomt, mag u deze afkruisen. Wij hebben speciaal voor u een speciale AutoLeaseCenter bingokaart met cijfers gemaakt. U kunt hem gratis downloaden en uitprinten.

Hebt u kinderen die nog niet kunnen lezen? Of wilt u gewoon graag een andere variant van autobingo spelen? Dan hebben wij de autobingo met plaatjes voor u! Hier vindt u 24 plaatjes die u mag afstrepen zodra u een exemplaar hebt gespot. Dit kan van alles zijn, van diverse voertuigen tot bepaalde automerken en voorwerpen en objecten langs de kant van de weg. Uiteraard hebben wij hier ook een speciale bingokaart voor gemaakt. Wederom kunt u deze gratis downloaden en uitprinten.

ABC’tjes

Vaak geliefd op feestjes en trouwerijen, maar ook in de auto kan het een erg leuk spel zijn! Bedenk een onderwerp of categorie en ga het alfabet af. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een ABC’tje te doen met alles wat u in uw omgeving ziet. De eerste speler bedenkt een woord met de A die aansluit bij de categorie. De volgende gaat verder met de letter B. Zo gaat u het hele alfabet af.

Zit u met alleen maar volwassenen in de auto? Dan kunt u dit ook beschouwen als een van de spelletjes voor in de auto – volwassenen. Kies dan voor een wat ingewikkelder onderwerp of categorie en daag elkaar uit!

Woordenslang

Een woordenslang is ook een van de bekendere spelletjes voor in de auto. Ook bij dit spelletje is het leuker om een categorie of onderwerp te kiezen. Zo worden de mogelijkheden wat beperkter en blijft het een uitdaging om continu een nieuw woord te vinden.
Bij dit spel is het de bedoeling dat er wordt gestart met een bepaald woord en dat de volgende speler een nieuw woord bedenkt, dat begint met de laatste letter van het eerste woord. Denk bijvoorbeeld aan de categorie ‘dieren’. Wanneer er gestart wordt met het woord ‘paard’, kan de volgende speler kiezen om ‘das’ te zeggen. Degene daarna is weer aan de beurt om een woord met de ‘s’ te verzinnen.

Gele auto spel

Dit spel is heel gemakkelijk te combineren met andere spellen. U kunt er een tijdslimiet aan koppelen waarbij uw kinderen of medepassagiers punten kunnen verzamelen. U krijgt punten voor iedere gele auto die u ziet. U kunt het nog een beetje spannender maken door bepaalde merken te belonen met twee punten of zelfs drie. Degene die na verloop van het tijdslimiet de meeste punten heeft verzameld, wint het spelletje.
Toen we een rondje bij onze collega’s deden met welke spelletjes zij in de auto speelden vroeger, werd dit spelletje ook genoemd. Alleen werden er bij hen geen punten verzameld, maar mochten ze hun broer/zus/vader/moeder een mep geven.
Waarschuwing! Om ruzies te voorkomen is dit niet aan te raden!

Ik ga op reis en neem mee

Wie kent het spel ‘ik ga op reis en neem mee’ nou niet? Bij dit spel is het de bedoeling dat u het hele zinnetje iedere keer opnieuw hardop zegt. Maar iedere keer dat u aan de beurt komt, benoemt u wat eerst wat er allemaal al gezegd is, voordat u een nieuw voorwerp toevoegt. Uiteindelijk zal dit een hele lange lijst worden!
Bijvoorbeeld: De eerste speler zegt: ‘Ik ga op reis en neem mee een pyjama.’ Dan is nu de tweede aan de beurt. Hij moet eerst herhalen wat er al gezegd is en mag dan iets nieuws toevoegen: ‘Ik ga op reis en neem mee een pyjama en een borstel.” Zo gaat u net zo lang door tot iemand het niet meer weet.

Raad het nummer

Dit kunt u eventueel met de radio in uw auto spelen, maar wanneer uw kinderen of passagiers een MP3-speler of eigen telefoon hebben, kan het ook met oortjes of een headset worden gespeeld. Een iemand kiest een nummer uit en de rest probeert de titel en de artiest te raden. U kunt het ook moeilijker maken door zelf een nummer te gaan neuriën of te gaan trommelen met uw vingers.

Telspelletjes

Geef vooraf een opdracht mee en laat uw passagiers zo veel mogelijk van dit voorwerp, dit dier of object tellen. Dit kan heel creatief zijn. Denk bijvoorbeeld aan het tellen van eenhoorns. Het zal u verbazen hoe vaak u deze onderweg tegen komt!

De favoriete spelletjes van team AutoLeaseCenter

Uiteraard hebben we ook bij onze collega’s nagevraagd wat hun favoriete spelletjes voor in de auto waren toen zij eerder nog op de achterbank zaten als zij op vakantie gingen met de familie. De uitkomsten zijn heel wisselend, maar erg inspirerend!

Daan: “Ik luisterde vroeger vooral naar muziek of ik speelde op mijn gameboy. Samen met mijn zus speelden we nog wel eens het spelletje ‘raad het nummer’. Dan moest je de titel en de artiest van een bepaald nummer raden. Erg leuk! Ook speelden we graag ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ Een echte klassieker!

Ljilja: “Wij hadden altijd een reis editie van ‘mens-erger-je-niet’ op de achterbank. Dit was erg handig, want er zaten van die gaatjes in waar je de pionnetjes in kon zetten. Zo konden de pionnen niet omvallen als we onverwachts een bocht maakten! Ook vonden we het erg leuk om verschillende kaartspelletjes te spelen.

Raymond: “Ook wij speelden vroeger graag ‘mens-erger-je-niet’. Alleen speelden wij niet het bordspel, maar stelden wij onze ouders op de proef! Ook ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…’ was erg populair. Als ik geen zin had om een spelletje te gaan spelen, koos ik er vaak voor om een ouderwets flipperkast spelletje te spelen.

Esmée: “Wij hadden heel veel variatie aan spelletjes in de auto. Omdat ik gauw wagenziek werd, waren het wel altijd spelletjes waarbij je veel naar buiten moest kijken. Autobingo was één van mijn favorieten. Maar ook een woordenslang en categorie spelletjes deden we erg veel. Mijn moeder was heel creatief en probeerde altijd weer iets nieuws te verzinnen om ons stil en zoet te houden.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig