AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Volkswagen ID.3 of Tesla Model 3?

Volkswagen vs tesla

Elektrische auto’s, ze zijn niet meer te missen op de Nederlandse snelwegen. Met een steeds groter aanbod wordt het ook steeds lastiger om te kiezen. Kies je voor een nieuwe compacte auto met een lagere actieradius? Of gaat je voorkeur toch uit naar het welbekende automerk Tesla? We hebben een aantal zaken voor je op een rij gezet om je te helpen bij je keuze. In dit blogartikel kijken we naar de nieuwe Volkswagen ID.3 en vergelijken we deze met de Tesla Model 3 Standard Range Plus. Benieuwd of je Volkswagen ID.3 of Tesla Model 3 moet kiezen? Lees dan gauw verder.

Tesla staat bekend als de pionier op het gebied van elektrische auto’s en heeft een ruime voorsprong als het gaat om EV’s, maar toch beginnen andere automerken hun stappen te maken. Een nieuwe elektrische auto van Volkswagen staat Elon Musk namelijk al in de nek te hijgen. De Volkswagen ID.3 heeft in 2020 zijn entree gemaakt en concurreert met Tesla.

Prijsverschillen

In eerste instantie lijkt de Volkswagen ID.3 een stuk goedkoper dan de Tesla Model 3 Standard Range Plus. Model 3 van Tesla begint namelijk pas bij 49.995 euro. Toch zit hier een addertje onder het gras. Dankzij vele extra opties loopt het bedrag al gauw op bij de ID.3, terwijl de Model 3 van Tesla standaard al vele extra opties erbij heeft zitten. Ondanks extra opties blijft de ID.3  lager in prijs dan de Model 3 met een prijs vanaf 32.190 euro.

Batterij en actieradius ID.3 en Model 3

Beide auto’s zijn volledig elektrisch. De Volkswagen ID.3 1st. heeft een actieradius van 340 kilometer. Dit is 30 kilometer meer dan de Model 3. Als we kijken naar de batterij wint ook de ID.3. De ID.3 heeft namelijk een accu van 58.0 kWh en de Tesla Model 3 heeft een accu van 47.5 kWh. Hier lijkt de ID.3 wel met 2-0 voor te staan. Echter is de wedstrijd nog niet beslist. De Tesla Model 3 heeft een vermogen dat ligt op 260 kW (353 pk) terwijl de ID.3 een vermogen heeft van 150 kW (204 pk). Ook heeft de Tesla Model 3 een acceleratie 0-100 km/uur van 5.6 seconden en de ID.3 een acceleratie van 7.3 seconden. Hier overklast Tesla toch wel zijn Duitse concurrent.

Ervaring Tesla 

Als pionier in elektrische auto’s blinkt Tesla uit in ervaring. Elon Musk heeft met zijn automerk een enorme voorsprong in ervaring en kennis van elektrische auto’s. Tesla heeft software en hardware van alle elektronica in eigen hand. Tevens heeft Tesla het Tesla Supercharger Netwerk. Dit netwerk is zeer goed opgezet. Wanneer je regelmatig moet opladen is dit netwerk echt een pré. Het snellaadvermogen van de Model 3 wint hier ook van de ID.3. Met een verschil van 70 kW heeft de Tesla een veel sneller snellaadvermogen.

Volkswagen ID.3 of Tesla Model 3?

Conclusie van Volkswagen ID.3 of Tesla Model 3: beide auto’s blinken uit op bepaalde gebieden, maar we hebben alles nog even op een rij gezet in de onderstaande tabel. Natuurlijk is Tesla een ervaren specialist op het gebied van elektrische auto’s, maar de ID.3 zal zeker een gewaagde concurrent zijn. Uiteindelijk is het ook een kwestie van gevoel en smaak. Door het overzicht is het makkelijker om de auto’s te vergelijken, maar de keuze, die ligt altijd bij jezelf. We hopen je hiermee een beter beeld te hebben gegeven van de auto’s om je keuze makkelijker te maken. Bekijk hieronder de vergelijking op basis van een aantal specificaties tussen de elektrische auto’s. Benieuwd naar alle auto’s die wij te bieden hebben? Bekijk dan het totale lease auto aanbod.

Volkswagen ID.3 Tesla Model 3
Kleur: Divers Kleur: Divers
Transmissie: Automaat Transmissie: Automaat
Brandstof: Elektrisch Brandstof: Elektrisch
Vermogen: 150 kW (204 pk) Vermogen: 202 kW (275 pk)
Gewicht: 1794 kg Gewicht: 1725 kg
Topsnelheid: 160 km/uur Topsnelheid: 225 km/uur
Acceleratie 0-100 km/uur: 8.9 seconden Acceleratie 0-100 km/uur: 5.6 seconden
Prijs vanaf: 32.190 euro

 

Prijs vanaf: 49.980 euro

 

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig