AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Waarom leasen geschikt is voor een ZZP’er

waarom-leasen-geschikt-is-voor-een-zzper

Als zelfstandige zonder personeel, beter bekend als ZZP’er, is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. Zo ook als het gaat om een leaseauto of een gekochte auto. Wat past bij jouw onderneming? Veel ZZP’ers denk dat ze niet in aanmerking komen voor een leaseauto. Dit is niet het geval! Want ook als ZZP’er kun je profiteren van alle voordelen van een lease auto. Zo zijn alle autokosten overzichtelijk en duidelijk op één rij weergeven. Autolease geeft flexibiliteit, vrijheid én zekerheid.

Waarom leasen geschikt is voor een ZZP’er

Zoals hierboven aangegeven is het leasen van een auto voor ZZP’ers erg gunstig. We gaan in drie stappen uitleggen waarom leasen geschikt is voor een ZZP’er. Deze drie stappen zijn onder verdeeld in flexibiliteit, vrijheid en zekerheid.

Bekijk onze lease auto’s

Vrijheid

Wanneer je voor het leasen van een auto kiest, hoef je geen aankoopbedrag te betalen. Dit is juist een grote aanslag op je portemonnee of spaarrekening. Al helemaal voor startende ZZP’ers. Met autolease heb je meer vrijheid bij het besteden van je budget. Je hoeft je geen zorgen te maken om andere zaken wanneer je in een leaseauto stapt. Je betaalt een vast maandbedrag aan de leasemaatschappij. Hierin zijn alle onkosten inbegrepen, denk aan reparatie, pechhulp, onderhoud en verzekeringen. Het enige wat je zelf nog dient te betalen is de brandstof. Maar ook hier bieden we oplossingen voor aan. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een tankpas. Jouw kostbare tijd én geld kun je nu besteden aan andere, belangrijke zaken voor jou onderneming.

Een zakelijk leasecontract neemt ook bijtelling met zich mee. Een bedrag die je betaalt zodat je ook privé kunt rijden in je zakelijke auto. Heb je hier geen zin in? Dan kun je voor private lease kiezen. Hier is geen sprake van bijtelling, omdat je de auto particulier betaald. Zakelijke kilometers mogen tot maximaal 19 cent per kilometer belastingvrij gedeclareerd worden aan de zaak.

Flexibiliteit

Het kan voor een ZZP’er lastig zijn om een inschatting te maken van de toekomst en hoe deze eruit ziet. Daarom is het bepalen van je mobiliteitsbehoefte ook een lastige opgave. Hier zijn flexibele oplossingen voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan shortlease of het nemen van een auto abonnement. Als ZZP’er kan het natuurlijk voorkomen dat je plots zonder werk of opdrachten komt te zitten. Ook komt het wel eens voor dat je een opdracht bij jou in de buurt hebt, zodat je er op de fiets naar toe kunt. Daardoor kan een auto overbodig worden en zorgen voor meer uitgaven dan noodzakelijk. Een kort leasecontract door middel van shortlease of een auto abonnement kunnen je hierbij uit de brand helpen. Maar let op! Hoe korter de gebruiksperiode, hoe hoger de kosten zullen oplopen.

Bekijk onze lease auto’s

Zekerheid

Een groot voordeel van zowel zakelijk én private lease is dat je niet voor verrassingen komt te staan. Iedere maand weet je precies welk bedrag je moet betalen om in de auto te kunnen rijden. Aan het einde van het leasecontract kun je eenvoudig de auto weer inruilen. Ook weet je vooraf exact wat je mobiliteitskosten per kilometer zijn. Het maken van budgets en een financieel overzicht wordt hierdoor stukken gemakkelijker! Wil je graag meer informatie of passend advies? Neem dan contact op met één van onze mobiliteitsadviseurs. Wij hebben zowel specialisten op het gebied van zakelijk rijden, private lease én elektrisch rijden op kantoor.

Voordelen van autolease

  • De uiteindelijke prijs voor het kopen of leasen van een nieuwe auto komen ongeveer op hetzelfde bedrag neer. Dit komt doordat je als leaserijder profiteert van de inkoopkracht. Daarnaast ben je bij leasen geen groot aankoopbedrag kwijt;
  • Je weet iedere maand exact waar je aan toe bent en betaalt iedere maand hetzelfde bedrag;
  • Je weet exact hoeveel jouw kilometerkosten zullen bedragen;
  • Alles wordt voor je geregeld. Denk hierbij aan schadereparatie, verzekeringszaken, pechhulp, onderhoud én een vervangende auto;
  • Bij AutoLeaseCenter profiteer je altijd van persoonlijk advies door de juiste experts van ieder gebied.

Bekijk onze lease auto’s

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig