Als zelfstandige zonder personeel, beter bekend als ZZP’er, is het soms lastig om de juiste keuzes te maken. Zo ook als het gaat om een leaseauto of een gekochte auto. Wat past bij jouw onderneming? Veel ZZP’ers denk dat ze niet in aanmerking komen voor een leaseauto. Dit is niet het geval! Want ook als ZZP’er kun je profiteren van alle voordelen van een lease auto. Zo zijn alle autokosten overzichtelijk en duidelijk op één rij weergeven. Autolease geeft flexibiliteit, vrijheid én zekerheid.

waarom leasen geschikt is voor een zzp'er

Waarom leasen geschikt is voor een ZZP’er

Zoals hierboven aangegeven is het leasen van een auto voor ZZP’ers erg gunstig. We gaan in drie stappen uitleggen waarom leasen geschikt is voor een ZZP’er. Deze drie stappen zijn onder verdeeld in flexibiliteit, vrijheid en zekerheid.

Bekijk de mogelijke leaseauto’s

Vrijheid

Wanneer je voor het leasen van een auto kiest, hoef je geen aankoopbedrag te betalen. Dit is juist een grote aanslag op je portemonnee of spaarrekening. Al helemaal voor startende ZZP’ers. Met autolease heb je meer vrijheid bij het besteden van je budget. Je hoeft je geen zorgen te maken om andere zaken wanneer je in een leaseauto stapt. Je betaalt een vast maandbedrag aan de leasemaatschappij. Hierin zijn alle onkosten inbegrepen, denk aan reparatie, pechhulp, onderhoud en verzekeringen. Het enige wat je zelf nog dient te betalen is de brandstof. Maar ook hier bieden we oplossingen voor aan. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van een tankpas. Jouw kostbare tijd én geld kun je nu besteden aan andere, belangrijke zaken voor jou onderneming.

Een zakelijk leasecontract neemt ook bijtelling met zich mee. Een bedrag die je betaalt zodat je ook privé kunt rijden in je zakelijke auto. Heb je hier geen zin in? Dan kun je voor private lease kiezen. Hier is geen sprake van bijtelling, omdat je de auto particulier betaald. Zakelijke kilometers mogen tot maximaal 19 cent per kilometer belastingvrij gedeclareerd worden aan de zaak.

flexibliteit

Flexibiliteit

Het kan voor een ZZP’er lastig zijn om een inschatting te maken van de toekomst en hoe deze eruit ziet. Daarom is het bepalen van je mobiliteitsbehoefte ook een lastige opgave. Hier zijn flexibele oplossingen voor te vinden. Denk bijvoorbeeld aan shortlease of het nemen van een auto abonnement. Als ZZP’er kan het natuurlijk voorkomen dat je plots zonder werk of opdrachten komt te zitten. Ook komt het wel eens voor dat je een opdracht bij jou in de buurt hebt, zodat je er op de fiets naar toe kunt. Daardoor kan een auto overbodig worden en zorgen voor meer uitgaven dan noodzakelijk. Een kort leasecontract door middel van shortlease of een auto abonnement kunnen je hierbij uit de brand helpen. Maar let op! Hoe korter de gebruiksperiode, hoe hoger de kosten zullen oplopen.

Bekijk de mogelijke leaseauto’s

Zekerheid

Een groot voordeel van zowel zakelijk én private lease is dat je niet voor verrassingen komt te staan. Iedere maand weet je precies welk bedrag je moet betalen om in de auto te kunnen rijden. Aan het einde van het leasecontract kun je eenvoudig de auto weer inruilen. Ook weet je vooraf exact wat je mobiliteitskosten per kilometer zijn. Het maken van budgets en een financieel overzicht wordt hierdoor stukken gemakkelijker! Wil je graag meer informatie of passend advies? Neem dan contact op met één van onze mobiliteitsadviseurs. Wij hebben zowel specialisten op het gebied van zakelijk rijden, private lease én elektrisch rijden op kantoor.

Voordelen van autolease

Bekijk de mogelijke leaseauto’s

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!