‘Het klimaatakkoord is heel dichtbij’. Een uitspraak van Ed Nijpels, voorzitter van het Klimaatberaad. Een van de maatregelen uit het klimaatakkoord heeft natuurlijk alles te maken met mobiliteit. De hoeveelheid CO2 die Nederlanders met z’n allen uitstoten moet drastisch naar beneden. Hierbij denkt iedereen direct aan het subsidiëren van elektrische auto’s. Maar massaal elektrisch rijden is niet per se dé oplossing voor het verlagen van de hoeveelheid CO2 die wordt uitgestoten. In dit blogartikel vertellen we je alles over waarom leasen goed is voor het milieu.

waarom leasen goed is voor het milieu

Waarom leasen goed is voor het milieu

Als het gaat om milieuvriendelijk leasen, denkt men al gauw aan het leasen van een elektrische- of hybride auto. Maar dit is niet per se noodzakelijk. Milieuvriendelijk leasen is de laatste jaren steeds meer in opkomst. Mensen worden steeds bewuster van hun gedrag. Maar waarom is het niet per definitie noodzakelijk om een elektrische auto te leasen en is een ander model, rijdend op fossiele brandstoffen, ook al een enorme verbetering? Waarom leasen goed is voor het milieu?

Een auto leasen?

Veel mensen die kiezen voor het leasen van een nieuwe auto, reden voorheen in een aanzienlijk oudere auto. Dit kan variëren van een 5 tot misschien wel 15 jaar of oudere auto! Ondanks dat beide auto’s op benzine of diesel rijden, zit er toch veel verschil in de gebruikte technologieën. Automerken hebben de laatste jaren enorm geïnvesteerd in het milieubewuster maken van hun auto’s. Daardoor stoten de moderne auto’s al stukken minder CO2 uit dan auto’s van tien jaar of ouder. En als iedereen in zo’n moderne auto gaat rijden… Dan zal de CO2 uitstoot in Nederland aanzienlijk verlagen.

Voordeel duurzaam leasen

Duurzaam leasen heeft natuurlijk voordelen. Elektrische, hybride en moderne auto’s hebben minder nadelige effecten op het milieu. Elektrische en hybride auto’s natuurlijk aanzienlijk minder ten opzichte van de moderne auto’s die rijden op fossiele brandstoffen. Kies je voor elektrisch rijden? Dan profiteer je van nog een ander voordeel. Een elektrische motor is namelijk veel stiller dan de traditionele motor. Hierdoor rij je veel comfortabeler op de weg en kun je echt optimaal genieten van je rijplezier.

Vernieuwde technologieën

De ontwikkelingen op de automarkt zijn de laatste veertig jaar relatief stabiel gebleven. Auto’s zijn steeds veiliger, zuiniger en intelligenter geworden, maar het basisprincipe is hetzelfde gebleven. De snelwegen van vroeger zijn er nog, de auto heeft nog steeds een stuur, motor, versnellingsbak en spiegels. Met de komst van nieuwe motoren is de CO2 uitstoot van deze motoren al aanzienlijk verlaagd.

Een auto leasen?

Ben je bewust van het milieu maar vind je elektrisch rijden nog een stap te ver? Bijvoorbeeld omdat je niet in het bezit bent van laadpalen of omdat je het toch nog wat te duur vind? Dan is het kiezen voor een lease auto dus ook een enorme stap de goede richting op. Benieuwd welke auto bij jou past? Wij hebben mobiliteitsexperts voor jou beschikbaar die alles weten van private lease. Maar ook op het gebied van zakelijke lease hebben wij diverse mobiliteitsexperts in dienst. Voor onafhankelijk en vrijblijvend advies kun je altijd contact met ons opnemen.

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!