Je bent toe aan een nieuwe auto. Of misschien mag je er wel één uitzoeken voor je werk omdat je veel op de weg bent. Dan komt de vraag ‘wanneer kan je een auto leasen?’ natuurlijk gauw in je op. Ook wanneer een lease auto van de zaak voordeliger is dan continu met jouw eigen auto op pad gaan, is de keuze voor zakelijke lease een logische stap. Maar wanneer is een auto leasen voordelig voor jou? En wanneer kom je in aanmerking voor autolease? In dit blogartikel vertellen we jou wat de vereisten zijn voor private lease, maar ook voor zakelijke lease of lease als ZZP’er.

wanneer kan je een auto leasen

Wanneer kan je een auto leasen?

Private lease is de laatste jaren enorm in opkomst. Dat betekent dat het leasen voor jou als particulier ook steeds gemakkelijker wordt. Wil je gaan kiezen voor private lease, dan is het belangrijk dat je dit doet bij een bedrijf, leasemaatschappij of intermediair die is aangesloten bij het Private Lease Keurmerk. Zo weet je zeker dat het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen en dat jij, als klant, ook beschermd wordt.

Direct leasen

Maar wanneer kan je een auto leasen als particulier? Waar moet je aan voldoen? De volgende eisen gelden voor particulieren die ervoor kiezen om een auto te leasen via priveleasecenter.nl.

Minimuminkomen

Wanneer kun je een nieuwe auto leasen? Zoals hierboven aangegeven moet je aan het minimum inkomen kunt doen voordat je geaccepteerd zal worden. Dit verschilt per persoon en per auto. De leasemaatschappij zal om een kopie van jouw salarisstrookje vragen, een bankafschrift en je ID-kaart of paspoort. Met deze informatie wordt het financiële risico berekend. Daarbij wordt ook gekeken naar je woonplaats, woonsituatie en eventuele schulden of achterstallige betalingen. Na deze controle ontvang je bericht of je een auto mag en kunt leasen.

Direct leasen

De vraag ‘wanneer kan je een auto leasen?’ kan dus eenvoudig beantwoord worden. Wanneer je voldoet aan de gesteld eisen en een minimuminkomen hebt, dan is het voor jou mogelijk om een auto te leasen voor privé gebruik.

Wanneer lease auto van de zaak

Met een auto van de zaak is het mogelijk om kosten en administratieve lasten te besparen. Dit geldt zowel voor de werknemer als de werkgever. Om in aanmerking te komen voor een lease auto van de zaak, moet het bedrijf ook aan een paar voorwaarden voldoen. Allereerst moet je een ondernemer zijn. Dat klinkt natuurlijk logisch wanneer u voor een lease auto van de zaak kiest. Dat betekent dat je ingeschreven moet staan in het Handelsregister. Zolang je geen KVK nummer hebt, bestaat de onderneming niet en ben je feitelijk gezien een particulier. Daarnaast zal er gekeken worden naar de financiële situatie van het bedrijf. Voor de meeste auto’s betekent dit dat er jaarcijfers aangeleverd moeten worden. Toch zijn er zo nu en dan actie auto’s waarbij een soepele acceptatie geldt en waarbij ZZP’ers en jonge bedrijven meer kans maken om door de acceptatie te komen.

Nadelen

Wanneer je een auto zakelijk wilt leasen, kom je ook enkele nadelen tegen. Zo heb je al gauw te maken met bijtelling, wanneer je de auto ook voor privé ritten wilt gebruiken. In ons blogartikel ‘wat is bijtelling?’ leggen wij precies uit wat dit is. Echter zijn de regels per 2019 wel iets veranderd! Voor elektrische auto’s betaalde je voorheen slechts 4% bijtelling. Sinds 1 januari is deze regel veranderd. Momenteel betaal je slechts over de eerste €50.000 fiscale waarde 4% bijtelling. Over het resterende bedrag betaal je maar liefst 22% bijtelling.

wanneer auto leasen

Wanneer auto leasen?

De situatie kan per bedrijf en per ondernemer sterk verschillen. Daarom is er geen duidelijk antwoord te geven op de vraag wanneer auto leasen? Het is vooral lastig omdat het lastig vooraf is in te schatten wat de uiteindelijke kosten zullen zijn en hoeveel kilometers er gereden zal gaan worden in de auto. Het is vrijwel altijd raadzaam om vooraf een globale inschatting te maken van onder andere de cataloguswaarde en het aantal te rijden kilometers.

Verwacht je veel zakelijke kilometers te gaan rijden met een relatief goedkope auto. Dan is het vaak verstandiger om de auto als privé eigendom te houden. Maar ben je daarentegen van plan om niet heel veel zakelijk te gaan rijden, met een duurdere auto, dan is het vaak toch verstandiger om de auto op naam van de zaak te laten zetten.

Direct leasen

Zoek vooraf altijd uit wat voor jou het handigst is, voordat je een beslissing maakt. Een verkeerde beslissing nemen op basis van een verkeerde inschatting, kan namelijk hoog in kosten gaan oplopen. Bespreek alle voor- en nadelen van jouw persoonlijke situatie bijvoorbeeld door met jouw accountant of belastingadviseur. Ook onze mobiliteitsadviseurs staan graag voor je klaar om je te helpen met alle vragen en onduidelijkheden.

Bekijk hier het volledige aanbod zakelijke lease auto’s.

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!