AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Wat is Privélease?

privelease-autos

Zekerheid en comfort in de vorm van een nieuwe auto voor een vast maandbedrag.

Het leasen van een auto was tot voor kort voorbehouden aan de zakelijke autorijder. De werkgever betaald hierbij de maandelijkse leaseprijs en de medewerker kan vervolgens rijden in de auto. Bij privégebruik moet er dan bijtelling worden betaald aan de belastingdienst voor het privégebruik van de auto. Maar het is nu ook mogelijk om als particulier, ZZP’er of AOw’er een auto te leasen en te profiteren van de voordelen die leasen biedt. Dit noemen we privélease.

Wat is privélease?

Privélease vertoond veel overeenkomsten met zakelijke lease, maar in dit geval gaat u als particulier een leasecontract aan. Leasen heeft als voordeel dat u geen investering meer hoeft te doen in een nieuwe auto en ook geen risico’s meer heeft van onderhoud en afschrijving. U rijdt voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Eventuele zakelijke kilometers kunt u declareren bij uw werkgever. Bij privélease heeft u ook niet te maken met bijtelling, omdat u het leasen privé doet. Na afloop van de leaseperiode heeft u ook geen restschuld, want u levert de auto gewoon in bij de leasemaatschappij en u zoekt weer een nieuwe auto uit.

Met privélease kiest u dus voor zekerheid en comfort in de vorm van een nieuwe auto en een vast maandbedrag. Door de inkoopkracht van leasemaatschappijen is privélease ook voordeliger dan de aanschaf van een auto. De ANWB heeft dit in 2014 al eens onderzocht en het voordeel van privélease is aanzienlijk.

Wat is privélease? Met de uitleg in dit artikel hebben wij de vraag wat is privélease geprobeerd zo helder en duidelijk mogelijk uit te leggen. Heeft u toch nog vragen, neemt u dan gerust contact op met de mobiliteitsadviseurs van AutoLeaseCenter op: 053- 20 30 150.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig