AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Wat kun je verwachten van de Xpeng G9?

De Xpeng G9, de nieuwe vlaggenschip elektrische SUV van de Chinese autofabrikant Xpeng, is gelanceerd in Europa en belooft een sterke concurrent te worden voor gevestigde merken zoals Audi, Mercedes-Benz en Tesla. De G9, het vierde model van Xpeng, is ontworpen met wereldwijde markten in gedachten en is een prachtig alternatief in het segment van premium elektrische SUV’s.

Ontwerp en Ruimte

De G9 onderscheidt zich door zijn omvang en kwaliteit. Als een middelgrote SUV biedt het veel passagiers- en bagageruimte, met een kofferbak van 660 liter. De auto heeft een modern en gestroomlijnd ontwerp met een front dat typisch is voor Xpeng. Daarnaast beschikt de auto over een prachtig interieur.


Xpeng G9 Leasen

Prestaties en Bereik

De G9 AWD performance heeft een totaal systeemvermogen van 399 kW en 717 Nm koppel, waardoor het indrukwekkend snel kan accelereren. De SUV haalt een topsnelheid van 200 km/u en accelereert van 0-100 km/u in 3,9 seconden. Beide topmodellen, waaronder de AWD Performance, zijn uitgerust met een 98 kWh NMC-batterijpakket, goed voor een bereik van 520 km (WLTP). De AWD Performance-versie heeft standaard luchtvering voor een indrukwekkend soepele rit​​​​.

Laadmogelijkheden

Een van de meest opvallende kenmerken van de G9 is de mogelijkheid om met 800V tot 300 kW op een DC-lader op te laden. Dit betekent dat je in vijf minuten tot 100 km bereik kunt toevoegen, een indrukwekkende prestatie in de wereld van elektrische voertuigen​​​​.

Technologie en Veiligheid

De G9 is uitgerust met Xpeng’s Xpilot 2.5-systeem, dat een reeks camera’s en sensoren gebruikt voor rijhulp. Het voertuig heeft een groot digitaal instrumentendisplay en standaard twee touchscreens: één als hoofdinterface voor infotainment en één uitsluitend voor de voorpassagier. Ondanks enkele eigenaardigheden in de gebruikersinterface en het ontbreken van Apple CarPlay of Android Auto-compatibiliteit, wordt het besturingssysteem over het algemeen als intuïtief en gebruiksvriendelijk beschouwd​​.

De Xpeng G9

De Xpeng G9 lijkt veel te beloven als een luxueuze en technologisch geavanceerde elektrische SUV. Met zijn indrukwekkende prestaties, ruime en hoogwaardige interieur, en geavanceerde laadmogelijkheden, presenteert het een uitdagende optie voor potentiële kopers in het premium elektrische SUV-segment. De combinatie van premium luxe en geavanceerde technologie maakt de G9 tot een veelbelovend alternatief voor gevestigde merken in de EV-markt.


Xpeng G9 Leasen

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig