Per dag heeft de ANWB gemiddeld 3.000 pechmeldingen op de alarmcentrale van autopech. Dit komt neer op 1,2 miljoen pechmeldingen per jaar! De kans bestaat dat u hier één van bent. Denk aan zwarte rook uit de motor of een rood lampje dat begint te branden. Weet u wat te doen bij autopech? In dit blogartikel vertellen wij alles wat u moet weten bij pech onderweg.

Wat te doen bij autopech

Uw veiligheid

Niets is zo belangrijk als uw veiligheid wanneer u met de auto langs de kant van de weg komt te staan. Wanneer u de volgende stappen doorloopt, weet u zeker dat u er alles aan doet om uw eigen veiligheid te garanderen totdat de hulp bij autopech is gearriveerd.

Auto leasen?

Hulp bij autopech

Wanneer u met pech langs de weg staat en u voor uw eigen veiligheid en voor de veiligheid van de andere inzittenden hebt gezorgd, is het tijd geworden om hulp bij autopech in te schakelen. Wanneer u lid bent van de ANWB, kunt u hen eenvoudig benaderen via de wegenwacht app. Ook wanneer u geen lid bent, kunt u de ANWB benaderen. Echter zal het dan wel duurder uitpakken.
De alarmcentrale zal u vragen waar u met uw auto staat. Dit kunt u eenvoudig aflezen aan de hectometerpaaltjes aan de kant van de weg. Een hectometerpaaltje bestaat uit de volgende vier informatiebronnen:

  1. Het wegnummer, bijvoorbeeld de A10;
  2. De richting, dus rechts of links;
  3. De hectometeraanduiding;
  4. Een extra aanduiding in de vorm van een zwarte letter (a t/m z) op een gele achtergrond. De letter A staat bijvoorbeeld voor Afrit van de hoofdrijbaan Rechts.

Wat te doen bij autopech met een lease auto

Hebt u een leaseauto? In dat geval kunt u het beste contact opnemen met uw leasemaatschappij. Het is aan te raden om het noodnummer ten alle tijden in uw telefoon te hebben staan, zodat u deze niet meer hoeft op te zoeken wanneer het erop aan komt. Dit nummer is vaak ook terug te vinden op de servicepas die u van uw leasemaatschappij hebt ontvangen. Als het in uw pakket zit, hebt u ook direct recht op een vervangende auto. Dit geldt ook voor vervangende auto buitenland.

Tips bij pech in het buitenland

Auto leasen?

Conclusie

Wat te doen bij autopech? Allereerst is uw eigen veiligheid en de veiligheid van uw medepassagiers het belangrijkste. Wanneer iedereen veilig aan de kant van de weg staat, kunt u de hulp inschakelen van bijvoorbeeld de ANWB via de WegenwachtApp of uw eigen leasemaatschappij. Dit geldt eventueel ook voor het buitenland. Echter dient u er rekening mee te houden dat in het buitenland andere regels en wetten gelden. Ga goed voorbereid op pad en weet altijd waar u aan toe bent.

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!