AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

We introduceren de Zeekr 001

De introductie van de Zeekr 001 markeert een belangrijke stap in de elektrische voertuigmarkt. Deze auto, gelanceerd door het Chinese automerk ZEEKR, een dochteronderneming van Geely, belooft indrukwekkende prestaties en technologische innovaties tegen een concurrerende prijs. Daarnaast heeft Nederland de primeur om de eerste Zeekr 001 te mogen ontvangen.

Prestaties en Specificaties

De Zeekr 001 FR, het high-performance model van de serie, heeft een aantal opmerkelijke specificaties. Het beschikt over een quad-motor setup die een gecombineerde kracht van 1.300 pk levert. Hiermee kan het voertuig van 0-100 km/u accelereren in slechts 2,02 seconden. Dit is deels te danken aan de input van Kimi Räikkönen, een voormalig Formule 1-coureur die als hoofd performance-adviseur bij het project betrokken was. De auto maakt gebruik van een 800V accu met een 100 kWh Qilin-batterij van CATL, die snelladen van 10-80% in slechts 15 minuten mogelijk maakt​​.


Zeekr 001 Leasen

Rijervaring en Comfort

De Zeekr 001 onderscheidt zich niet alleen door zijn krachtige prestaties, maar ook door het rijcomfort. De auto heeft een goed afgewogen stuur en remmen met een progressief gevoel. Top Gear merkt op dat de auto zwaar aanvoelt, maar nog steeds goed de weg op kan. De binnenruimte van de 001 wordt geprezen, hoewel er enige kritiek is op de afstemming van het remsysteem​​.

Interieur en Technologie

Het interieur van de Zeekr 001 wordt omschreven als premium, met een ruime keuze aan afwerkingen en een hoge bouwkwaliteit. Het 15,4-inch centrale touchscreen is het middelpunt van de technologische uitrusting, met functies zoals Apple CarPlay/Android Auto connectiviteit en een Yamaha-audiosysteem. De auto is uitgerust met geavanceerde rijhulpsystemen die informatie verwerken van 28 afzonderlijke sensoren. Deze systemen omvatten onder meer adaptieve cruisecontrol met een rijstrookwisselfunctie en rijstrookbehoudassistentie​.

 

Zeekr 001 Leasen

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig