AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

ZZP’er en nu? Wanneer is leasen interessant?

leasen als zzper

Als ZZP’er kunt u net zo vaak onderweg zijn als ieder andere zakelijke rijder. Maar wilt u liever een auto kopen of leasen als ZZP’er? Omdat de inkomsten van een zelfstandige variabel kunnen zijn, wordt er vaak direct vanuit gegaan dat het voor een ZZP’er niet mogelijk is om een auto te leasen. Niets is minder waar. Vandaag geven we antwoord op de vraag ‘Wanneer is leasen interessant?’ Ook kijken we naar wat verstandiger is, een auto kopen of leasen als ZZP’er.

Wanneer is leasen interessant?

Als ZZP’er hebt u de mogelijkheid om een auto op naam van uw bedrijf te zetten of in privébezit te houden. Daarnaast hebt u ook nog de keuze uit het kopen, leasen of huren van een auto.
Een auto kopen kan erg aantrekkelijk zijn. U hebt dan de auto in eigen bezit. Het nadeel hiervan is dat u in één klap een grote klap geld kwijt bent. Wanneer u ervoor kiest om de auto op eigen naam te kopen, kost dit een som geld van uw persoonlijk vermogen. Uiteraard geldt voor het op naam van uw bedrijf hetzelfde. In dit geval bent u veel vermogen van het bedrijf kwijt aan de aanschaf van een auto.

Het huren van een auto is ook een optie, maar enkel wanneer u weinig rijdt. Mocht u geen grote bedragen in één keer willen uitgeven aan een auto, maar bent u wel regelmatig op de weg te vinden? Dan is leasen een uitstekende optie.

Een auto leasen

Hoe werkt de lease auto van de zaak?

Als bedrijf of ZZP’er hebt u ook de mogelijkheid om een auto te leasen van de zaak. Met één vast maandbedrag weet u altijd waar u aan toe bent. U hoeft geen rekening meer te houden met onderhoud en verzekeringen. Dat zit immers al bij het maandbedrag inbegrepen.
Mocht u veel (potentiële) klanten bezoeken, wilt u in een nette auto rijden. Bij het leasen van een auto rijdt u vaak in de nieuwste modellen, waardoor u zeker weet dat u goed voor de dag komt.

Startende ondernemer

Mocht u een beginnende ondernemer zijn, kunt u het beste eens contact opnemen met diverse leasemaatschappijen. Veelal hebben zij speciale regelingen voor beginnende ZZP’ers. Deze regelingen maken het gemakkelijker voor starters om een auto te leasen. Zo hoeft u bijvoorbeeld geen bankgarantie of jaarcijfers te laten zien. Om een auto te kunnen leasen is een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel vaak al voldoende. Daarnaast is er vaak een regeling mogelijk waarbij u uw auto weer kunt inleveren zodra het minder met de zaak gaat, of u ruilt uw auto om voor een andere op momenten dat het juist heel goed gaat.
Bij leasen van een auto is het wel belangrijk om een reële inschatting te maken van het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. De hoeveelheid kilometers zijn namelijk bepalend voor het maandelijkse leasebedrag. Voor iedere kilometer die u boven uw afgesloten bundel rijdt, dient u een meerprijs te betalen.

Bijtelling berekenen ZZP

Hebt u de keuze gemaakt tussen een auto kopen of leasen als ZZP’er en is de keuze op leasen gevallen? Dan dient u er rekening mee te houden dat u een bijtelling dient te betalen wanneer u deze auto ook voor privégebruik gebruikt. Wat deze bijtelling precies is, kunt u lezen ons blog over dit onderwerp.
Zoals in ons blog over bijtelling wordt gezegd, wordt de bijtelling berekend door het percentage van de bijtelling te vermenigvuldigen met de cataloguswaarde van uw auto. De uitkomst hiervan is het bruto bedrag dat u dient te betalen voor de bijtelling. Hoeveel het bedrag netto zal zijn, is afhankelijk van uw inkomen. Voor 2018 gelden de volgende schijven:

Wanneer uw belastbaar inkomen bijvoorbeeld €20.000 bedraagt, dient u hier het bruto bedrag van de bijtelling op te tellen. Stel dit is zo’n €4.000. Dan komt u op een totaal bedrag van €24.000. Dit betekent dat u in belastingschijf 2 valt en dus 40,85% belasting dient te betalen over deze €4.000. U hebt nu uw bijtelling berekend op basis van 12 maanden.

Een auto leasen

Leasen als ZZP

Wanneer u veel op de weg bent als ZZP’er is het leasen van een auto wel degelijk interessant. U kunt op onze website een kijkje nemen van het aanbod. Mocht u vragen hebben of niet zeker weten of leasen iets voor u is, dan kunt u altijd contact opnemen met één van onze mobiliteits/adviseurs.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig