Twijfelt u of u een auto wilt gaan kopen of toch liever wilt gaan leasen? Mogelijk komt dit omdat u nog weinig kennis hebt van autolease. De kans is dan ook groot dat u een aantal onbeantwoorde vragen hebt. In dit blogartikel zullen wij 11 veelgestelde vragen over private lease voor u beantwoorden. Mocht u een vraag hebben die wij niet in dit artikel beantwoorden, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze mobiliteitsadviseurs.

veelgestelde vragen

1. Wat is de levertijd van de auto?

De levertijd varieert per auto. Het is mogelijk dat uw oog is gevallen op een auto die uit voorraad leverbaar is. Dit betekent dat de auto sneller leverbaar zal zijn. Dit betekent echter niet dat u geen nieuwe auto besteld. Mogelijk hebt u een auto uitgekozen die nog gefabriceerd dient te worden. In dit geval hebt u vaak een langere levertijd. De levertijd van een auto kan variëren van een paar weken tot een paar maanden. Moet u helaas wat langer wachten? Dan is het ook mogelijk om een tijdelijke auto te leasen via shortlease. Dit kunnen wij uiteraard voor u regelen.

2. Is de auto die ik lease altijd een nieuwe auto?

Indien u een private lease auto via ons besteld, dan zult u altijd een nieuwe auto geleverd krijgen.

Direct leasen

3. Wordt er ook BKR getoetst?

Wanneer u via ons een auto wilt leasen, zal er altijd BKR getoetst worden. Ook zal er een BKR registratie op uw naam komen te staan.

4. Zijn de bedragen op de offerte de daadwerkelijke totale kosten?

De prijs die u op de offerte leest die u van ons ontvangt, is het tarief dat u maandelijks dient te betalen. Alle extra kosten zijn inbegrepen. What you see is what you get. Er komen dus geen onverwachte kosten bij.

Let op! Uw brandstofgebruik is niet inbegrepen. Deze dient u zelf te betalen aan de pomp.

gegevens aanleveren

5. Welke gegevens moet ik aanleveren als ik een auto wil leasen?

Bij een aanvraag voor een private lease auto dient u verschillende documenten aan te leveren. Denk hierbij aan de volgende:

Direct leasen

6. Als ik de auto bestel, zit ik er dan gelijk aan vast?

Wanneer u een bestelling bij ons plaatst, of door ons laat plaatsen bij een samenwerkende leasemaatschappij, zit u nog nergens aan vast. Dit moment in het beslissingsproces is geheel vrijblijvend. Voordat u de auto daadwerkelijk kunt leasen, wordt u namelijk eerst financieel getoetst. Wanneer uw financiële plaatje wordt goedgekeurd, ontvangt u het contract. Zelfs na het ondertekenen van dit contract hebt u nog 14 dagen bedenktijd! Een auto bestellen is in de beginfase dus zeker nog vrijblijvend!

7. Moet de auto bij jullie in Enschede opgehaald worden?

Dit is niet nodig. Alle auto’s die via ons worden geleased, worden geleverd door dealers. Wij kijken altijd naar uw woonomgeving en bestellen de auto bij een lokale dealer of de dichtstbijzijnde dealer. Zo hoeft u niet het hele land door om uw nieuwe auto op te halen.
Voorraad-auto’s gaan vaak in samenwerking met een specifieke dealer en zal daar moeten worden opgehaald. Ook is het in overleg mogelijk om te kijken of het thuis leveren van de auto ook mogelijk is. Vaak kan dit tegen een meerprijs.

Meerdere mensen

8. Mogen er meerdere mensen rijden in mijn auto?

Jazeker, iedereen mag gebruik maken van de auto. Er zit echter één voorwaarde aan verbonden: de rijder moet beschikken over een geldig Nederlands rijbewijs.

Let op! De contractant is altijd aansprakelijk voor de auto, niet de bestuurder!

Direct leasen

9. Mag ik ook met de auto naar het buitenland?

U mag overal naar toe waar u maar heen wilt. Binnen uw vaste maandbedrag zit pechhulp in binnen én buitenland inbegrepen. Hierdoor beschikt u over pechhulp in alle landen op de groene kaart.

De groene kaart is in de volgende landen niet verplicht:

groene kaart

De originele groene kaart is in de volgende landen wel verplicht:

10. Kan ik bij jullie ook een proefrit maken in de auto?

Nee dit is bij ons niet mogelijk. Wel kunt u naar een dealer bij u in de buurt gaan. Hier is het wel mogelijk om een proefrit in de auto te maken.

11. Kan ik mijn huidige auto bij jullie inruilen?

Nee dat is bij ons niet mogelijk. Wel werken wij samen met 24/7 autoverkoop. Via hen is het wel mogelijk om uw huidige auto eenvoudig en snel te verkopen.

We hopen dat hiermee uw belangrijkste vragen zijn beantwoord. Mocht u toch nog vragen hebben die u niet in dit artikel terug kunt vinden, mag u contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 053 – 20 30 150 of een berichtje achter te laten via onze website. Uiteraard is het stellen van vragen geheel vrijblijvend. Ook voor vrijblijvend advies kunt u bij ons terecht.

Direct leasen

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!