AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Auto lease als ZZP, hoe werkt dat?

auto lease als zzp

Auto lease als ZZP, veel startende ondernemers of zelfstandigen weten niet wat de mogelijkheden zijn. Vaak wordt er gezegd dat een auto leasen als startende ZZP niet mogelijk is, omdat je nog geen jaarcijfers beschikbaar hebt. Maar is dat wel zo? Is een auto leasen als zelfstandige echt zo lastig? In dit artikel geven wij antwoord op al je vragen rondom auto lease voor ZZP’ers. Heb je na het lezen van deze informatie nog aanvullende vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij helpen je graag.

Auto lease als ZZP

Kies je voor het leasen van een auto bij AutoLeaseCenter, dan heb je keuze uit een groot aantal mogelijkheden. Door onze samenwerking met verschillende leasemaatschappijen kunnen wij meerdere mogelijkheden aanbieden als het gaat om auto lease voor ZZP’ers. Zo bieden wij personenauto’s aan, maar ook het leasen van een bedrijfswagen is een optie. Ben je milieubewust of gaat je voorkeur om een andere reden uit naar elektrisch rijden? Ook daarbij helpen we je graag op weg. Bij AutoLeaseCenter werken diverse specialisten op het gebied van mobiliteit. Wil jij weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Lees dan gauw verder!

Auto lease als ZZP

Auto leasen als zelfstandige

Bij het leasen van een auto heb je diverse mogelijkheden. Hieronder lichten wij de diverse vormen van auto lease als ZZP toe.

Private lease

Een auto leasen als startende ZZP’er is lang niet altijd mogelijk. Soms komt het ook niet uit qua kilometrage omdat je nog niet voldoende op de weg bent. In die gevallen kan private lease een uitkomst zijn. Een groot voordeel van private lease voor een ZZP’er is dat je geen bijtelling hoeft te betalen voor persoonlijk gebruik. De zakelijke kilometers kun je declareren bij jouw eigen bedrijf tegen een netto vergoeding van 0,19 cent per kilometer.

Bedrijfswagen lease financial lease

Bij BedrijfswagenLeaseCenter bieden wij bedrijfswagen lease aan op verschillende manieren. Zo is het mogelijk om een bedrijfswagen financial te leasen. Maar ook full operational lease is een optie! Financial lease wordt vergeleken met het nemen van een hypotheek op je huis. Je koopt een bedrijfswagen op afbetaling en het voertuig wordt direct jouw eigendom. Dit heeft een aantal fiscale voordelen:

  • Je kunt het voertuig afschrijven;
  • De betaalde BTW kun je terugvorderen;
  • De rente die je betaalt is aftrekbaar.

Je betaalt iedere maand rente en aflossing. Vaak duurt een financial lease contract tussen de 12 en 60 maanden. Wanneer de auto vervolgens helemaal is afbetaald mag je erin blijven rijden. Hij is dan dus eigendom van jouw bedrijf.

Auto lease als ZZP

Full operational lease

Een auto leasen als zelfstandige kan ook door middel van full operational lease. Dit is mogelijk voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Je kunt full operational lease het beste vergelijken met een persoonlijke lening. De maandelijkse kosten kun je het beste vergelijken met huur. De dealer of leasemaatschappij blijft juridisch en economisch gezien de eigenaar van de auto. Je loopt dus niet het risico dat de auto of bedrijfswagen minder waard wordt. Bij full operational lease zitten alle onkosten al in het maandelijkse bedrag inbegrepen. Denk hierbij aan onderhoud, reparatie, verzekeringen en belastingen. De brandstof dien je wel zelf te betalen. Full operational lease biedt veel zekerheden als het gaat om auto lease als ZZP.

Bijtelling betalen

Ook bij auto lease voor ZZP’ers dient er bijtelling betaalt te worden. Bijtelling wordt in rekening gebracht wanneer er meer dan 500 kilometer aan prive ritten is gereden. De praktijk leert ons dat een ieder die kiest voor auto leasen voor ZZP’ers al gauw aan deze 500 kilometer komt. De bijtelling bedraagt 22% van de fiscale waarde van de auto, mits deze op fossiele brandstof rijdt. Heb je gekozen voor een elektrische auto? Dan betaal je slechts 4% bijtelling over de eerste €50.000 fiscale waarde. Over de waarde die hierboven komt, betaal je ook 22% bijtelling.

Direct een auto leasen

Een auto leasen als (startende) ZZP, hoe werkt dat? Met het volgende stappenplan is direct duidelijk wat je moet doen om de auto te leasen die bij jou en jouw bedrijf past.

  1. Het is heel eenvoudig om de gewenste auto zelf samen te stellen. In onze carconfigurator vind je alle mogelijke opties. Weet je niet precies welke opties je wilt hebben? Laat ze dan open en bespreek dit met onze mobiliteitsadviseurs. Het is ook mogelijk om een voor geconfigureerde auto te kiezen. Deze bieden wij vaak voor extra gunstige tarieven aan. Zodra je een verzoek tot een offerte hebt geplaatst, zal deze direct bij ons binnenkomen;
  2. Heb je een aanvraag gedaan voor een bedrijfswagen? Dan zal onze expert op het gebied van bedrijfswagens contact met je opnemen. Dit geldt ook voor alle overige mogelijkheden. Onze EV-, zakelijke- en private lease specialisten staan voor je klaar. We bespreken telefonisch jouw wensen en eisen voor de nieuwe lease auto en de daarbij behorende prijzen. Dit gesprek is volledig gratis én vrijblijvend. Naar aanleiding van dit eerste gesprek zul je een officiële offerte van ons ontvangen;
  3. Zodra je een akkoord hebt gegeven op de offerte, zal deze worden doorgezet naar een lease aanvraag. Mocht er nog informatie ontbreken, zal er nogmaals contact met je worden opgenomen;
  4. De lease offerte wordt samen met jouw financiële gegevens door de leasemaatschappij beoordeeld voor de financiële toetsing;
  5. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, kun jij jouw nieuwe leasecontract tekenen. De auto was tot heden gereserveerd en zal nu daadwerkelijk besteld worden;

Jouw nieuwe leaseauto staat voor je klaar en je kunt direct beginnen met rijden!

Auto lease als ZZP

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig