U hebt besloten dat het tijd is om een auto te gaan leasen. Of het nu private lease of zakelijke lease is, in beide gevallen zijn alle bijkomende kosten in het maandbedrag inbegrepen. Denk hierbij aan reparatie en onderhoud, pechhulp onderweg, verzekeringen en wegenbelasting. Enkel uw brandstofverbruik auto zit hier niet inbegrepen! U zult dus altijd aan de pomp uw brandstof moeten afrekenen. Daar is ook een oplossing voor gevonden. U kunt namelijk een tankpas aanvragen. Tanken met tankpas is erg eenvoudig. Het werkt feitelijk hetzelfde als een pinpas!

tanken met tankpas

Brandstofverbruik auto

Wanneer u een auto koopt of leaset, hebt u deze natuurlijk niet voor de sier bij u voor de deur staan. U wilt hier gebruik van maken, mee rond rijden. Logisch natuurlijk. Maar om van A naar B te kunnen komen, heeft een auto brandstof nodig. Tegenwoordig is het niet langer zo dat een auto enkel op benzine of diesel kan rijden. Door de huidige en toekomstige technologische innovaties is het ook mogelijk om volledig of gedeeltelijk op elektriciteit te rijden. Ook waterstof zal langzaam maar zeker uitgerold worden. Het brandstofverbruik auto is dan ook per brandstofsoort en auto verschillend. Ook uw rijstijl kan invloed hebben op het brandstofverbruik auto.

Tankpas aanvragen

Brandstofprijzen

Waarschijnlijk schrikt u, net als ieder ander, continu van de prijzen bij de pomp. In de grensgebieden van ons land kiezen veel mensen er dan ook voor om over de grens in Duitsland of België te tanken. Zo kan er al gauw tientallen euro’s worden bespaard! Wanneer u een zakelijke rijder bent, kan het natuurlijk zo zijn dat uw baas uw brandstofverbruik auto betaald. Ook kan het zijn dat u uw eigen verbruik dient te betalen.

Maar hoe komen de brandstofprijzen in Nederland nou zo duur? Dit heeft alles te maken met de belastingen die geheven worden op brandstof. Grofweg kan de prijs van brandstof opgesplitst worden in de volgende elementen:

Natuurlijk is het zo dat de grondstof van brandstof duurder is geworden. Maar de Nederlandse belastingen zorgen voor de grote verschillen in vergelijking met het buitenland.

Door te tanken met tankpas kunt u de kosten van uw brandstofverbruik goed in de gaten houden. Wanneer u zakelijk rijdt, komen de kosten hiervan direct bij uw werkgever terecht. Maar wat zijn de mogelijkheden allemaal van een tankpas?

Tankpas aanvragen

Een tankpas is erg handig. Daarbij neemt het u een hoop werk uit handen. Wist u dat een zakelijk voertuig gemiddeld 50 bonnen per jaar verzameld? Deze bonnen zijn gemakkelijk kwijt te raken waardoor u uw BTW niet kunt terugvorderen. Een tankpas maakt het gemakkelijk om uw administratie bij te houden. Een zoekgeraakte tankbon kost u gemiddeld €15,- aan btw!

Tankpas aanvragen

Een tankpas aanvragen voor het MKB en ZZP

Wanneer u kiest voor een tankpas aanvragen voor het MKB of ZZP, dan geniet u van vele voordelen die AutoLeaseCenter u in samenwerking met Tankpas.nl te bieden heeft. Wilt u tanken met tankpas en kiest u voor AutoLeaseCenter? Dan profiteert u van ons collectiviteitsvoordeel. Buiten dat heeft het tanken met tankpas nog vele andere voordelen:

Daarnaast kunt u bij een tankpas aanvragen kiezen voor diverse uitbreidingen. Denk hierbij aan het volgende:

Een tankpas is dus eigenlijk heel voordelig. Hebt u interesse in het gebruikmaken van een tankpas naast uw leaseauto? Bekijk dan onze betreffende pagina voor meer informatie en hoe u een tankpas aanvragen kunt!

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!