Dit artikel had ook een quiz kunnen zijn. Kijk immers om je heen en het vraagstuk ‘populairste leaseauto’ lijkt tamelijk eenvoudig op te lossen. Uit de voorlopige cijfers, afkomstig van onder andere RAI Vereniging en CAR Monitor over de eerste drie maanden van 2019, komen interessante feitjes naar boven.

In januari domineerden auto’s als Volkswagen Golf, Volkswagen Polo en Skoda Octavia Combi de lijst. Een maand later was dat heel anders. In februari waren de Ford Fiesta, Kia Picanto en Ford Focus Wagon het populairste onder de reguliere leaseauto’s. Weer een maand later, in maart, kregen de Volkswagen Polo, Kia Picanto en Ford Focus Wagon met een heel andere concurrent te maken. De Nederlandse leveringen van de nieuwe Tesla Model 3 waren gestart en de elektrische auto davert de hitlijsten binnen.

De Tesla Model 3 was in maart de populairste leaseauto. Niet alleen was de elektrische sedan de meest geleasede auto onder de elektrische auto’s. de Model 3 wist zelfs de reguliere auto’s in aantallen te verslaan.

De populariteit van de Tesla Model 3 zal naar verwachting nog wel even aanhouden. Zeker met de recent geïntroduceerde  Model 3 Standard Range Plus. Met een prijs van 47.800 euro komen zakelijke rijders die een Tesla Model 3 willen leasen in aanmerking voor de volledige 4% bijtelling.

De verwachting is dat naast de Tesla Model 3, de Kia e-Niro, de Hyundai Kona Electric en de Nissan Leaf de populairste leaseauto’s van 2019 blijven onder de EV’s. Onder de reguliere auto’s zijn de Volkswagen Up!, Volkswagen Polo en de Renault Clio grote kanshebbers.

De Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric
De Kia e-Niro en Hyundai Kona Electric zijn zelfs zo populair dat een directe bestelling bij een dealer kan zorgen voor lange levertijden van minimaal één jaar. Wie zo snel mogelijk in deze auto’s wil stappen en dus wil profiteren van 4%-bijtelling is vaak aangewezen op leasepartijen waar ook AutoLeaseCenter mee samenwerkt.

 

Bron: Autoblog

Bekijk alle actiemodellen

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!