Occasion lease is een populaire vorm van leasen waarbij je een leasecontract afsluit voor een tweedehandse auto. Wil je weten of occasion lease iets voor jou is? Lees alles hierover in deze blog. We hebben het over wat deze vorm lease precies is en welke voordelen het met zich meebrengt.

Wat is occasion lease?

Een populaire vorm van leasen is occasion lease, maar wat is het eigenlijk? Occasion lease is een vorm van leasen waarbij je lease afsluit voor een tweedehands auto. De auto die je leaset is al een keer eerder door iemand geleased en weer ingeruild. Deze vorm van leasen is voordeliger. De afschrijvingskosten van nieuwe leaseauto’s in de eerste jaren is namelijk veel. Wanneer je tweede eigenaar bent, hoef je niet meer te betalen voor deze kosten, maar wordt de leaseprijs aan de hand van de huidige waarde berekend. Bij leasing kun je 2 hoofdvormen onderscheiden: (1) full operational lease en (2) financial lease. Hieronder vermelden we per leasevorm enkele voordelen van het leasen van een occasion.

Voordelen full operational lease occasion

occasion

Voordelen financial lease occasion

Kiezen voor occasional lease

Occasion leasen biedt dus vele voordelen. Ben je zelf geïnteresseerd in het zakelijk of privé leasen van een tweedehands auto? We hebben een groot aanbod aan occasion lease auto’s. Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder met het kiezen van de geschikte leasevorm in jouw situatie en bij het kiezen van de auto waar je het liefst in rijdt.

Vind mijn occasion lease auto

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!