AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Ontdek Volvo’s nieuwe Polestar 2, een stap naar de toekomst

nieuwe polestar leasen

Het heeft een tijdje geduurd maar het resultaat mag er zeker zijn. Volvo heeft eind februari de nieuwste Polestar 2 geïntroduceerd. De elektrische auto zal gaan concurreren met Tesla Model 3. In dit blogartikel wordt kort iets verteld over de Polestar 2, wordt de indrukwekkende veiligheid van de auto beschreven en worden de specificaties van deze volledig elektrische auto uitgelegd en vergeleken met concurrent Tesla Model 3.

Polestar 2

De Polestar 2 heeft een futuristisch design en is volledig elektrisch. De auto is het boegbeeld voor alles wat Polestar nog in petto heeft met zijn avant-garde design en innovatieve technologie. De Polestar 2 heeft een holle, zeshoekige versnellingspook met een verlichte Poolster in het midden. Ook bezit de auto onderscheidende designsnufjes, hierover later meer. De vijfdeurse fastback is in staat om een snelheid van 100 kilometer per uur te halen in minder dan vijf seconden. De actieradius van deze Polestar is 500 kilometer.

Blijf op de hoogte

Purpose, Performance en Progression

De Polestar 2 bevat details die het verschil maken. Het futuristische detail geeft de auto extra pit. Op elk klein detail is gelet bij deze auto. De zijspiegels zonder rand maximaliseren bijvoorbeeld het gezichtsveld voor de bestuurder. Ook zijn de achterlichten adaptief: naarmate er harder wordt geremd worden de 288 leds intensiever.

De Polestar 2 kan zowel met wisselstroom als met gelijkstroom worden opgeladen. Hierdoor zijn er altijd voldoende laadmogelijkheden binnen bereik. Ook kan er met de Polestar-app het type laadstroom, de duur, het maximale laadniveau en meer worden ingesteld.

Tevens is het panoramadak gemaakt van gelaagd glas, zelfs bij breuk verbrijzelt het glas niet uiteen. Zonneschermen zijn in deze auto niet meer nodig, de verschillende lagen glas zorgen ervoor dat de straling van de zon laag is.

Met z’n allen op vakantie met de auto? Een nog leukere sfeer doordat de Polestar 2 een Dirac Unison© tuning software heeft. Deze software garandeert dat iedereen in de auto geniet van dezelfde krachtige luisterervaring, of je nu achter het stuur zit of op de achterbank.

Als het vakantie is, moeten er natuurlijk ook koffers mee. De achterklep van de Polestar 2 heeft een scharnier aan de bovenkant van de ruit. Hierdoor is er toegang tot de gehele kofferruimte. De inhoud van de kofferruimte is 404 liter (VDA). Ook is er een opbergruimte aan de voorkant met een inhoud van 34 liter.

Ten slotte moet natuurlijk de route bepaald worden van de vakantie. Vaak gebruikt men de telefoon maar deze moet ook opgeladen worden. Polestar zegt nee tegen onhandige kabeltjes in de auto. Als de telefoon in het voorste deel van de tunnelconsole geplaatst wordt, laadt deze op.

De auto is voorzien van allemaal van dit soort innovatieve details, verwerkt in een auto vol innovatie.

Blijf op de hoogte

Veiligheid die alles omvat

Met een eigen app op uw smartphone genaamd Polestar Connect weet de elektrische auto precies hoe u de dingen wilt hebben. Met de app kunt u onder andere de positie van de stoel bepalen, de instellingen van de spiegels en nog veel meer. De auto weet wie de bestuurder is. Tevens bevat de Polestar 2 een radar aan de voorkant, een camera op de voorruit en twee radars aan de achterkant. Al rijdt u door Afrika met een leeuw langs de auto of op een parkeerplaats bij de supermarkt met allemaal voetgangers, deze auto merkt alles op en neemt maatregelen door af te remmen als er iets is dat in zijn directe omgeving binnenkomt. De bestuurder wordt gewaarschuwd door middel van een visueel signaal op de display.

Zo zien we maar weer dat een van de belangrijkste kernwaardes van Volvo: veiligheid, maar al te goed terug te zien is in deze nieuwe indrukwekkende auto.

Specificaties Polestar 2 in vergelijking met Tesla Model 3

De nieuwste Polestar 2 zal gaan concurreren met Tesla Model 3. Bekijk hier de vergelijking op basis van een aantal specificaties tussen de elektrische auto’s.

Polestar 2 Tesla Model 3 Standard Range
Prijs vanaf: 60.000 euro Prijs vanaf: 41.500 euro
Verwacht vanaf maart 2020 Verwacht vanaf september 2019
Actieradius elektrisch: 450 km Actieradius elektrisch: 340 km
Topsnelheid: 250 km/uur Topsnelheid: 210 km/uur
Acceleratie 0-100 km/uur: 4.7 sec. Acceleratie 0-100 km/uur: 5.9 sec.
Verbruik voertuig: 16.7 kWh/100 km. Verbruik voertuig: 14,7 kWh/100 km.
Laadruimte: 438 liter Laadruimte: 425 liter

De productie van de Polestar 2 begint in 2020 in China. Dit model kan alleen online worden besteld.  Samen met onder andere België, Duitsland en Noorwegen behoort Nederland tot de eerste markten waar de Polestar 2 wordt geïntroduceerd. Later wordt de auto ook geleverd in andere landen.

Blijf op de hoogte van de Polestar 2
AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig