Private lease vs. auto kopen… Een dilemma waar veel particulieren mee zitten. Toch groeit private lease aanzienlijk. Er rijden momenteel maar liefst 860 duizend lease auto’s rond in Nederland. In het afgelopen jaar is de private lease gegroeid met maar liefst 60%. Opvallend is dat de meeste private lease rijders tussen de 26 en 55 jaar oud zijn. Met private lease rijdt u voor een vast maandbedrag in een nieuwe auto. Wat zijn de auto leasen voordelen en nadelen? In dit blog vertellen wij er alles over.

private lease vs. auto kopen

Private lease vs. auto kopen

Zoals hierboven aangegeven wordt het leasen van een auto steeds populairder. U hoeft zich niet langer zorgen te maken over de autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud. Auto leasen hoeft niet duur te zijn. Bij AutoLeaseCenter kunt u bijvoorbeeld de Opel Karl leasen vanaf €169 in de maand. Private lease klinkt leuk, maar er kunnen ook nadelen aanzitten.

Bekijk ons aanbod

Auto leasen particulier voordelen

Het is heel gemakkelijk om te bepalen of leasen goedkoper is dan dezelfde auto kopen met uw spaargeld. Volg de volgende stappen om te bepalen wat voor u het voordeligst is:

  1. Kies de auto waar u in wilt rijden;
  2. Bekijk en vergelijk diverse leasemaatschappijen. Let hierbij op het aantal kilometers op jaarbasis en de leaseperiode en bepaal waar u het beste uw auto zou kunnen leasen;
  3. Vergelijk de leaseprijs met de aanschafprijs van de betreffende auto. Houd hierbij rekening met verzekeringen en een eventuele rente die u nodig hebt bij de aanschaf van de auto.

Prijs vergelijken

De prijzen van een leaseauto kunnen per leasemaatschappij enorm verschillen. Daarom is het belangrijk dat u zich goed oriënteert. De verschillen zijn afhankelijk van het model, de looptijd en het aantal kilometers per jaar. Daarom kan het heel verschillend zijn of een auto leasen of kopen goedkoper uitvalt. Om het dilemma ‘private lease vs. auto kopen’ op te lossen, dient u zich dus goed in te lichten over de mogelijkheden en kosten.

Leasen of kopen

Het privé leasen van een auto is een alternatief voor het kopen van een nieuwe auto. Dient u geld te lenen voordat u een auto kunt kopen? Dan is het leasen van de betreffende auto vaak voordeliger. Kunt u de auto direct aanschaffen van uw spaargeld, ook dan is leasen in enkele gevallen nog voordeliger, maar lang niet in iedere situatie. Mocht u voor private lease kiezen, dan is het aan te raden om goed naar de leasen nadelen te kijken. Zo kan het leasen van een auto invloed hebben op uw hypotheek en schadevrije jaren. Ook het voortijdig verbreken van een leasecontract kan erg duur zijn.

Bekijk ons aanbod

Auto leasen voordelen en nadelen

Auto leasen particulier voordelen

contractbreuk

Private leasen nadelen

Bekijk ons aanbod

Private lease vs. auto kopen conclusie

Hebt u uw keuze kunnen maken? Of twijfelt u nog altijd of u een auto wilt gaan leasen of kopen? U kunt altijd vrijblijvend contact met onze mobiliteitsadviseurs opnemen. Met plezier leggen wij u alles nogmaals helder en duidelijk uit en geen vraag is ons te gek.

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!