AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Waar komt Hyundai vandaan? Wat is de betrouwbaarheid Hyundai?

waar-komt-hyundai-vandaan

Hyundai bouwt aan de toekomst. En dat is te merken. Denk bijvoorbeeld aan de Hyundai Kona en de Hyundai Nexo. Dit laatste model is de eerste Hyundai waterstof auto! Het merk wil in 2020 marktleider zijn op het gebied van waterstof auto’s. Hyundai investeert daarom al jaren in het ontwikkelen van dit soort auto’s, voorzien van een brandstofcel die waterstof omzet in energie voor de elektromotor. Maar Hyundai heeft uiteraard nog veel meer te bieden. In dit blog gaan wij dieper in op het merk en beantwoorden wij diverse vragen, zoals ‘Waar komt Hyundai vandaan?’ en ‘Is Hyundai een goed merk?’

Waar komt Hyundai vandaan?

Voordat we diverse modellen van Hyundai gaan toelichten, zullen we starten met het geven van antwoord op de vraag: ‘Waar komt Hyundai vandaan?’. Hyundai komt van oorsprong uit Zuid-Korea en de hoofdvestiging is te vinden in Seoel. Het bedrijf is opgericht in 1967 door Chung Ju-yung. Hyundai is Koreaans voor moderniteit. Wat erg toepasselijk is voor de huidige missie van het automerk: in 2020 marktleider zijn op het gebied van auto’s die rijden op waterstof.
Een jaar na oprichting werd de productie van de eerste auto’s opgestart met de assemblage van de Ford Cortina. Het duurde nog bijna tien jaar voordat Hyundai haar eerste auto van eigen ontwerp introduceerde. De Hyundai Pony was een feit. In 1991 kwam de eerste Koreaanse motor op de markt, daarvoor maakte Hyundai gebruik van buitenlandse motoren en onderdelen. Nog geen drie jaar later bereikte Hyundai een mijlpaal. Er was voor het eerst meer dan een miljoen voertuigen geproduceerd!
Een nieuwe mijlpaal werd bereikt in 2003. In dat jaar exporteerde Hyundai meer dan 1 miljoen auto’s. Er werden verschillende nieuwe fabrieken geopend, onder andere in Turkije, India en China.

Bekijk de Hyundai Nexo

Is Hyundai een goed merk?

Veel autorijders baseren de keuze voor een bepaald automerk op eerdere ervaringen of verhalen van familieleden of vrienden. Zo kan het zijn dat u twijfelt aan de betrouwbaarheid Hyundai. De vraag ‘Is Hyundai een goed merk’ zal dan ook direct in u opkomen wanneer u één van de Hyundai nieuw modellen voorbij ziet komen. Doordat Hyundai, zodra zij startte met het exporteren van auto’s, direct inzette op een concurrerende prijs, verloor het merk haar geloofwaardigheid. Toch is Hyundai één van de merken die de grootste sprongen maakt op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid. Hyundai bouwt duidelijk aan de toekomst en met succes.

Hyundai waterstof auto

De Hyundai waterstof auto. De Nexo, een Hyundai nieuw model. ’s Werelds eerste elektrisch aangedreven auto met een brandstofcel. De auto belooft veel voor de toekomst van Hyundai. Met een actieradius van maar liefst 665 kilometer (volgens de nieuwe WLTP tests) op een volle tank waterstof komt de Hyundai waterstof auto niet alleen het hele land door, maar is hij misschien wel de meest innoverende auto van het moment.
Rijden op waterstof is goed voor het milieu. Het betekent namelijk dat er tijdens het rijden geen schadelijke stoffen vrij komen. Het enige wat de Hyundai waterstof auto uitstoot is water!
Het Hyundai nieuw model, de Nexo, is een hele vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger, de Hyundai ix35 FCEV. Zo is de auto 20% lichter, 10% efficiënter en 30% krachtiger.

De Hyundai Nexo heeft de volgende specificaties:

  • Gewichtsbesparing;
  • Verbeterde vermogen-gewichtsverhouding;
  • Grotere acceleratie in vergelijking met zijn voorganger;
  • Grotere interieurruimte;
  • Verbeterde inrichting van het brandstofcelsysteem;
  • De brandstofcelstack en batterij hebben meer netto vermogen wat resulteert in een krachtige motor;
  • Lichte aandrijflijn;
  • Verbeterde waterstofopslagtanks;
  • Dezelfde hoge duurzaamheidsniveau als voertuigen met een verbrandingsmotor;
  • Bijtanken binnen vijf minuten.

 

Bekijk de Hyundai Nexo

Op de hoogte blijven

De Hyundai Nexo is momenteel nog niet te verkrijgen. De verwachting is echter wel dat deze op korte termijn naar Nederland zal komen. Helaas is daar nog weinig over te vertellen. Wilt u graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over de Hyundai Nexo? Laat dan uw gegevens achter en u bent de eerste die het laatste nieuws ontvangt!

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig