AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

9 Veelgestelde Vragen over Zakelijke Lease

Wanneer u een eenmanszaak hebt, ZZP’er bent of verantwoordelijk bent voor de zakelijke leaseauto’s binnen uw bedrijf, komt er veel op u af. Voor auto lease bent u bij ons aan het juiste adres. In dit artikel beantwoorden wij een aantal veelgestelde vragen over zakelijke lease. Het kan natuurlijk zo zijn dat u een vraag hebt die wij niet beantwoorden in dit artikel. U mag uiteraard altijd vrijblijvend contact opnemen met onze mobiliteitsadviseurs, via de chat, een e-mail of telefonisch.

1. Mag ik eigenlijk wel op vakantie naar het buitenland met een zakelijke leaseauto?

Natuurlijk mag u gaan en staan met uw zakelijke leaseauto waar u maar wilt. Dus ook in het buitenland! Echter zult u wel moeten letten op het dekkingsgebied van uw verzekeraar. Mogelijk is uw auto niet in ieder land verzekerd. Mocht u dan pech onderweg hebben of schade, zult u zelf voor de kosten opdraaien. Op de groene kaart, die u hebt gekregen van de verzekeraar bij de auto, staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is. Mocht u ergens over twijfelen, of het niet geheel duidelijk zijn, neem dan contact op met uw verzekeraar.

Let op! Vroeger was het een vereiste om de groene kaart u ook mee te nemen op vakantie. Tegenwoordig geldt dit als advies.

2. Kan ik als (startende) ZZP’er een auto leasen?

Het is zeker mogelijk om als (startende) ZZP’er een auto te leasen. Het is begrijpelijk dat de aanschaf van een auto voor het bedrijf een dure aankoop is. Er dient immers een groot bedrag in één keer op tafel gelegd te worden. Bij het leasen van een auto ‘huurt’ u deze als het ware en dient u een vast maandbedrag te betalen.
Wij bieden diverse auto’s en modellen aan met een soepele acceptatieregeling. Dit is gunstig voor (startende) ZZP’ers, omdat de kans dat u de auto kunt leasen aanzienlijk hoog ligt. Wilt u meer informatie over de auto’s en modellen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk het aanbod

3. Wat is bijtelling?

Bijtelling is een bedrag dat u maandelijks dient te betalen om ook privé met uw zakelijke leaseauto te mogen rijden. Dit is een vorm van belasting omdat de Belastingdienst uw leaseauto ziet als een vorm van loon. De bijtelling wordt berekend aan de hand van de cataloguswaarde van de auto en de extra opties die u wenst. Afhankelijk van de auto betaalt u 4% of 22% bijtelling. 4% Geldt enkel voor elektrische auto’s. Wilt u meer weten over bijtelling? Lees ons blog over dit specifieke onderwerp.

4. Wat als ik winterbanden wil opnemen in het leasecontract?

Bij het aanvragen van een zakelijke leaseauto kunt u aangeven dat u interesse hebt in een set winterbanden of all season banden. In de daaropvolgende offerte die u ontvangt, zullen deze banden zijn meegenomen. Het bedrag is inclusief winterbanden of all season banden gedurende de duur van het leasecontract. Rijdt u al in de auto en wilt u alsnog winterbanden toevoegen? Neem dan contact met ons, of de dealer op. Op dat moment zult u een offerte of voorstel op maat ontvangen.

5. Wat als ik het leasecontract eerder wil beëindigen?

Het is mogelijk om uw leasecontract vroegtijdig te beëindigen tegen een meerprijs. De kosten hiervan zijn afhankelijk van het resterende looptijd, de kilometrages en meer. Omdat dit voor iedereen anders is, zijn de kosten voor het stopzetten van een leasecontract ook voor iedereen anders. Voor een voorstel op maat kunt u contact met ons opnemen.

Bekijk het aanbod

6. Wat als de berijder van de leaseauto uit dienst gaat?

Het kan natuurlijk gebeuren dat een werknemer besluit zijn dienstverband op te zeggen, of dat het bedrijf de samenwerking niet langer ziet zitten. In dat geval dient de berijder van de auto alle zaken die bij de auto horen in te leveren bij het bedrijf. Denk hierbij aan het volgende:

 • Kentekenkaart;
 • Tankpas;
 • Sleutels;
 • Reservesleutel(s);
 • Instructie- en onderhoudsboekje.

Vul vervolgens samen met de berijder een innameformulier in en teken eventuele schades samen in. Zo voorkomt u mogelijke discussies met de nieuwe collega die in de auto zal gaan rijden.

7. Wat als de leaseauto voor onderhoud naar de garage moet?

Een auto dient met enige regelmaat goed onderhouden te worden. Een onderhoudsbeurt bij de dealer of garage kunt u zelf inplannen. Het kan zijn dat de auto wat langer moet blijven. In dat geval kan de garage u tijdelijk een andere auto beschikbaar stellen.

Let op! De kans is aanwezig dat hier extra kosten aan zijn verbonden. Informeer hier altijd van te voren naar!

8. Kan ik ook leasen inclusief brandstof?

Dat is niet direct via ons mogelijk. Wel hebben wij een samenwerking met Tankpas.nl. Met deze tankpas kunt u eenvoudig de administratie rondom het brandstofverbruik bijhouden. De tankpas heeft een aantal handige voordelen:

 • Overal tanken;
 • Gratis motorolie en ruitenwisservloeistof;
 • Overal uw auto wassen;
 • Parkeren in garages en op straat via een app;
 • Altijd de Nederlandse BTW terugvorderen;
 • Iedere vier weken een verzamelfactuur.

Daarnaast kunnen wij ook een brandstofpas faciliteren via de leasemaatschappij. In dit geval wordt er maandelijks een voorschot berekend en gevraagd. Aan het einde van de maand wordt deze verrekend met de daadwerkelijke tankkosten.

9. Welke merken kan ik bij jullie leasen?

Wij werken samen met een groot aantal verschillende leasemaatschappijen. Daardoor hebben wij een groot aantal automerken op onze website staan. Van Abarth en Audi tot aan Jaguar, Tesla en Maserati. Maar ook voor de reguliere merken kunt u bij ons terecht, zoals de Peugeot en Ford. Neemt u gerust een kijkje in ons aanbod. Voor vragen of meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Hiermee hopen we een groot aantal van uw vragen te hebben beantwoord. Mocht u toch nog vragen hebben die wij niet hebben beantwoordt, dan mag u altijd contact met ons opnemen. Dit kunt u doen door te bellen naar 053 – 20 30 150, een berichtje achter te laten via onze website of via de chatbox. Uiteraard is het stellen van vragen geheel vrijblijvend. Ook voor advies kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bekijk het aanbod

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig