AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Alles over het merk Peugeot en Peugeot nieuwe modellen

peugeot leasen

Peugeot is een automerk dat bekend staat om veel meer dan alleen haar auto’s. Het merk produceert ook scooters en heeft in het verleden ook fietsen en gereedschap geproduceerd. In 2008 heeft het merk Peugeot maar liefst 50 miljoen auto’s samengesteld. Dat is terug te zien aan het straatbeeld. Wanneer u er eens op let, ziet u overal in het straatbeeld de pronkende leeuw van Peugeot verschijnen. Het merk is nog altijd bezig met het ontwikkelen van Peugeot nieuwe modellen. In dit artikel vertellen wij het een en ander over de geschiedenis van Peugeot, maar ook over de nieuwe Peugeot modellen.

Het merk Peugeot door de jaren heen

Het merk Peugeot heeft een rijke geschiedenis. In het onderstaande overzicht zullen we enkele hoogtepunten voor u toelichten.

1889: Armand Peugeot presenteerde zijn eerste automobiel op de wereldtentoonstelling van Parijs. De auto betrof een stoomauto met drie wielen, gebouwd in samenwerking met de ingenieur Léon Serpollet. Uiteindelijk werd de auto niet op de markt gebracht.

1948: Een nieuwe Peugeot werd geïntroduceerd, namelijk de 203. Het was het eerste model dat Peugeot presenteerde na de Tweede Wereldoorlog. Het model had een zelfdragende carrosserie en een motor met aluminium cilinderkop met halfbolvormige verbrandingskamers en kleppen in V-opstelling. Hiermee was het een innoverende auto en de eerste in zijn soort. Ook was dit direct het eerste Peugeot model waarvan meer dan een half miljoen exemplaren zijn geproduceerd.

Peugeot leasen

1960: De ontwerper Pininfarina heeft een nieuwe Peugeot afgerond en deze werd geïntroduceerd. De Peugeot 404 viel op dankzij zijn hoekige lijnen en grotere glasoppervlak. Deze weerspiegelen een modernisme en elegantie die een contrast vormen met de modellen van de jaren vijftig.

1968: Het automerk blijft maar komen met Peugeot nieuwe modellen. Zo ook de Peugeot 504. Dit model heeft een volledig nieuwe styling en uitrusting. Het is dan ook niet gek dat de Peugeot 504 het jaar erop werd verkozen tot Auto van het Jaar. Een leuk feitje: De Peugeot 504 is het model van Peugeot met de langste carrière van alle modellen. Er zijn maar liefst 3.700.000 exemplaren geproduceerd tot 2006.

1972: Een primeur voor Peugeot! Met de slogan ‘Tout Peugeot en 3,58 m’ brengen zij de Peugeot 104 op de markt, de kortste Sedan ter wereld.

1983: De introductie van de Peugeot 205 vond plaats in 1983. Precies op het juiste moment voor Peugeot. De auto fungeerde als reddende engel voor het merk Peugeot. De auto werd maar liefst twee keer wereldkampioen Rally en won twee keer Parijs-Dakar. Uiteindelijk is de Peugeot 205 de best verkochte auto in Frankrijk geworden en de meest geëxporteerde Franse auto ooit.

1988: Peugeot ontvangt voor de tweede keer in de geschiedenis de Europese trofee voor de Auto van het Jaar. Dit keer valt de Peugeot 405 in de prijzen. Het is een nieuwe gezinsauto van Peugeot.

1997: Het merk Peugeot introduceert de nieuwe 406 Coupé, wederom ontworpen door Pininfarina. De auto is dankzij zijn tijdloze uiterlijk een echte collector’s item geworden. Daarnaast is het ook de eerste Coupé met een dieselmotor, geïntroduceerd in 2001.

1998: In dit jaar werd de nieuwe Peugeot 206 geïntroduceerd. Van dit model zijn er 7.326.029 exemplaren geproduceerd. Daarnaast is dit model maar liefst drie keer wereldkampioen Rally geworden. De CC-uitvoering bracht de ‘transformeerbare’ coupés weer terug op de markt.

2016: De Peugeot 3008 werd geïntroduceerd. Direct geroemd om zijn stijl, zijn interieurdesign en zijn prestaties. In 2017 werd het model verkozen tot Auto van het Jaar.

 

Peugeot leasen

Peugeot nieuwe modellen uitgelicht

Momenteel staat Peugeot vooral bekend om haar degelijke, betrouwbare auto’s, die toch een tikje geraffineerde Franse elegantie hebben. De Peugeot nieuwe modellen zijn geheel opnieuw ontworpen tot moderne wagens met de meest vooruitstrevende technische snufjes.

Peugeot 308 SW

Met de nieuwe Peugeot 308 SW kunt u onbekommerd rijden. Met name de stationcar-uitvoering van deze bijzondere auto biedt veel extra bagageruimte. Tel daar de geweldige rij-eigenschappen bij op en het mag duidelijk zijn dat u zonder hoge aanschafkosten toch al snel kunt genieten van deze prachtige auto.

De nieuwste uitvoering van de Peugeot 308 SW heeft een prachtig design, waarvan het profiel laag en slank is. Een schitterende ‘break’ die strak en sportief uitgevoerd is met een laadruimte die tot de top behoort van dit segment. Licht van gewicht en heerlijk om in te rijden.

Peugeot 2008

Alle Peugeot 2008 auto’s zijn sportieve en elegante auto’s met Franse stijl. De Peugeot 2008 is speciaal ontworpen als compacte crossover voor het stadsverkeer. Tegelijk robuust en elegant: de ideale zakelijke of privé auto! De Peugeot 2008 komt in diverse modellen.

Blue Lion

De speciale uitvoering 2008 Blue Lion is standaard uitgerust met de meest gekozen opties: touchscreen met navigatie, parkeerhulp, elektrisch inklapbare buitenspiegels en nog veel meer! Bovendien zijn er extra opties beschikbaar voor een zeer scherpe prijs. U kunt kiezen uit verschillende typen diesel- en benzinemotoren.

GT-line

De 2008 GT Line is de SUV van Peugeot. Met deze auto trekt u direct de aandacht door de glanzend zwarte velgen, de elegante afwerking, sierlijke mistlampen en opvallende dakrails. De binnenkant is al net zo indrukwekkend: een met leer en sierstiksels bekleed stuurwiel, het head-up instrumentenpaneel en het touchscreen met het thema Redline. U kunt zorgeloos genieten van de stabiele wegligging door de intuïtieve bediening en veiligheid van de GT-Line. De Active City Brake is het belangrijkste veiligheidssysteem: het activeert automatisch het remsysteem bij dreigende aanrijdingen onder de 30 km/u.

Peugeot leasen

Een Peugeot leasen?

AutoLeaseCenter heeft diverse modellen van Peugeot beschikbaar voor lease. Bij ons kunt u kiezen voor Peugeot private lease of Peugeot zakelijke lease. Bekijk direct ons aanbod en bestel uw favoriet! Hebt u nog vragen of kunt u wel wat hulp gebruiken? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze mobiliteitsadviseurs staan onder kantoortijden telefonisch of per e-mail voor u beschikbaar. Uiteraard helpen wij u graag en vrijblijvend. Alles om u veilig de weg op te krijgen!

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig