Het merk Opel heeft een rijke geschiedenis. Het merk is dan ook een belangrijk begrip binnen autofabrieken Duitsland. Adam Opel heeft het merk opgericht in 1862 in Rüsselsheim. Hij had jarenlang gewerkt als metaalbewerker, maar besloot voor zichzelf te beginnen. Het eerste wat hij produceerde was een naaimachine, de grondslag voor het bedrijf Opel. In dit blogartikel vertellen we meer over Opel door de jaren heen. Daarbij zullen we meer vertellen over oude Opel modellen, maar ook over de nieuwere, zoals de Opel Karl Nederland.

Opel door de jaren heen

Opel door de jaren heen

Het gaat goed met de naaimachines van Adam Opel. Binnen een paar jaar neemt hij een medewerker in dienst en nog geen vijf jaar later verhuisd het bedrijf naar een groter pand. Hun eerste échte fabriek. In 1886 besluit Adam Opel om ook fietsen te gaan produceren, naast de naaimachines. Dit was een uitstekend besluit, want in minder dan 40 jaar wordt Opel de grootste fietsproducent ter wereld. Op het moment van overleiden van Adam Opel, neemt zijn vrouw de zaak over samen met haar zoons.

De eerste auto

Niet veel later besloot de familie om naast naaimachines en fietsen ook auto’s te gaan produceren. De allereerste auto droeg de naam “Opel-patentmotorwagen System Lutzmann” en kwam in 1899 op de markt. Zeven jaar later produceerde Opel haar duizendste auto. Daarop werd besloten een autofabriek te realiseren in Berlijn. Een hoogtepunt van Opel door de jaren heen is het worden van hofleverancier in 1907.

Opel leasen?

Constante groei

Het automerk blijft in de jaren die erop volgen groeien. Ook binnen de autorace doet het merk goede zaken. Een nieuwe investering in de fabriek in Rüsselsheim zorgt ervoor dat Opel de eerste Duitse fabriek bezit die geschikt is voor massaproductie. Oude Opel modellen werden zo eenvoudiger en stukken sneller gerealiseerd. Dit zorgt er al gauw voor dat Opel in 1928 veruit de grootste autofabriek in Duitsland is. Helaas heeft de fabriek niet lang stand gehouden. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog werd de fabriek gebombardeerd door de geallieerden.

Oude Opel modellen

Herbouw en successen

Het duurde een tijdje, maar in 1950 is de fabriek volledig herbouwd. Het bedrijf boekt nog altijd grote successen met diverse modellen en zelfs de twee miljoenste auto rolt van de band. In 1986 wint Opel zelfs een bijzondere prijs. Het model Omega is uitgeroepen tot auto van het jaar. Een belangrijke prijs binnen de automotive. Ook 2009 is een bijzonder jaar geweest voor Opel. Het bedrijf produceerde 110 jaar geleden zijn eerste auto, een echte mijlpaal! Andere prijzen blijven binnen stromen. Zo wint de Opel Ampera ook de Auto van het Jaar verkiezing. Deze bijzondere elektrische auto werd de meest verkochte elektrische auto in Europa!

Deze verkorte tijdlijn geeft een beetje een beeld van Opel door de jaren heen. Een echt begrip tussen alle autofabrieken Duitsland.

Opel leasen?

Enkele modellen uitgelicht

Opel heeft diverse modellen die het goed doen op de markt. In het overzicht ‘Opel door de jaren heen’ hebt u al kunnen lezen over enkele modellen die een prijs hebben gewonnen. Hier zullen wij nog drie modellen extra uitlichten.

Kadett

Oude Opel modellen: Opel Kadett

De Opel Kadett is één van de oude Opel modellen. De eerste variant van de Opel Kadett werd in 1937 geproduceerd. Het is heel goed mogelijk dat u deze bijzondere auto momenteel niet meer ziet rijden op de Nederlandse wegen. In 1991 is dit model namelijk vervangen door de Opel Astra, een auto die u waarschijnlijk stukken bekender voorkomt.
De Opel Kadett is meerdere keren tot het best verkochte automodel in Nederland benoemd. Ook de Opel Astra doet het inmiddels goed. In 2011 heeft de Astra J de prijs van Lease Auto van het Jaar gewonnen. Er zijn meerdere modellen en varianten van deze auto verkrijgbaar. U kunt de auto leasen voor zakelijk gebruik, maar zeker ook private lease.

Karl

Opel Karl Nederland

De Opel Karl is een auto in de miniklasse en is het kleinste model van het merk. Een leuk feitje om te weten is dat de Opel Karl is vernoemd naar de oudste zoon van Adam Opel, de oprichter van Opel. De Opel Karl is in diverse uitvoeringen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de speciale Rocks uitvoering. Dankzij de zwarte kunststof op de bumpers krijgt de auto een SUV-achtige uitstraling.
De Opel Karl Nederland is een populaire auto. Met name particulieren kiezen graag voor het leasen van een Opel Karl. Bij AutoLeaseCenter kunt u deze prachtige auto voor al €174,00 per maand leasen voor privé gebruik. Alle kosten zijn inbegrepen met uitzondering van uw brandstofverbruik. Wat wilt u nog meer?

Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel bouwt ook hard aan de weg met het elektrisch rijden. De Opel Ampera-e is een volledig elektrische auto van Opel en gepresenteerd in 2016. De auto heeft een actieradius van 380 kilometer en haalt vanuit stilstand een snelheid van 100 kilometer per uur in 7,3 seconden. Wat leuk is om te weten, is dat Paus Franciscus in 2017 een Opel Ampera-e in gebruik heeft genomen.
Bij AutoLeaseCenter is het mogelijk om de Opel Ampera-e te leasen voor zakelijk gebruik. U geniet van een bijtelling van slechts 4% en de auto is voorzien van energielabel A. Vanaf €599,- per maand leaset u deze Opel inclusief alle kosten met uitzondering van brandstof. Uiteraard is het voor zakelijke lease ook mogelijk om een tankpas te bestellen. Wanneer u dit via AutoLeaseCenter doet, geniet u van extra voordelen.

Opel leasen?

Het merk Opel

Het merk Opel heeft zijn naam gedurende zijn bestaan meer dan waar gemaakt. Opel heeft mooie en zeker ook goede modellen op de markt gebruikt. Ook oude Opel modellen hebben het goed gedaan. Bent u getriggerd en wilt u een Opel leasen? Bekijk dan ons aanbod voor zakelijke lease en voor private lease. Wij helpen u graag de weg op.

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter

Voordelig leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

AutoLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar. U bepaalt waar uw lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

AutoLeaseCenter is dé leasemakelaar voor zowel particuliere als zakelijke auto lease. Wij brengen veel leasecontracten onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw autolease wensen staan centraal bij AutoLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!