AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Het automerk Kia timmert hard aan de weg. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Kia Ceed!

kia leasen

Het automerk Kia is één van de Koreaanse automerken. Op dit moment maakt het merk deel uit van de Hyundai Motor Company. Toch houdt Kia zich bezig met de ontwikkeling en productie van eigen personenauto’s en bedrijfswagens. Hiervoor maken zij gebruik van vier fabrieken. Drie hiervan staan in Zuid-Korea en de vierde is gevestigd in Slowakije. In dit artikel geven wij meer informatie over het automerk Kia. Daarbij gaan wij in op de afkorting Kia en diverse Kia modellen en prijzen.

Afkorting Kia

Kia is een van de Koreaanse automerken. Het is dan ook niet gek dat Kia uit het Koreaans komt. ‘Ki’ is een Koreaans karakter wat staat voor het opkomen van de nieuwe zon, of een spirituele hergeboorte. De ‘a’ staat voor het continent waar Kia vandaan komt, voor Azië. Wanneer deze tekens worden samengevoegd, zal de afkorting Kia iets betekenen als ‘Opkomende zon uit Azië’.

Kia leasen

De geschiedenis van automerk Kia

Kia startte in 1944 met het produceren van fietsen en motorfietsen. Pas in de jaren zeventig startte het automerk Kia met het produceren van automobielen. Door een verleden in de productie van fietsen en motorfietsen heeft Kia besloten haar om Kia Motors nog altijd als naam te behouden.

In de jaren 80 en 90 werkte het automerk Kia samen met Ford Motor Company. Samen hebben zij diverse modellen in zowel Zuid-Korea als in andere landen geïntroduceerd. Een goed voorbeeld hiervan is de Kia Pride. Deze is gebaseerd op de Mazda 121, die weer grote overeenkomsten had met de vierde generatie Ford Fiesta.

Halverwege de jaren 90 kampte Azië met een enorme financiële crisis. Ook Kia wist haar hoofd niet boven water te houden ging in 1997 failliet. Zowel Ford als Hyundai hadden interesse in de overname van het automerk. Uiteindelijk heeft Hyundai het bedrijf overgenomen. Uit deze overname is een hecht samenwerkingsverband ontstaan tussen het automerk Kia en Hyundai. Dit is terug te halen uit de onderlinge uitwisseling van techniek en ontwerpen.

Kia leasen

Kia modellen en prijzen

Kia heeft momenteel diverse modellen op de markt gebracht. Zo is onlangs de Kia Ceed compleet vernieuwd en zijn ze ook volop aan het ontwikkelen met elektrische auto’s. De volgende drie modellen kunt u bij AutoLeaseCenter leasen, zakelijk of privé.

Kia Ceed

De Kia Ceed is onlangs volledig vernieuwd. Wanneer u kiest voor het rijden van een Kia Ceed zult u elke dag genieten. De auto heeft een ondernemende karakter, ziet er zelfverzekerd uit en rijdt ontzettend krachtig. De Kia Ceed zal direct uw aandacht trekken. Hij haalt alles uit iedere trip en daar staat hij dan ook om bekend.

De Kia Ceed is bij AutoLeaseCenter beschikbaar voor zakelijke lease. Momenteel kunt u de auto leaesen vanaf €360 per maand! Interesse? Bekijk onze actiepagina voor de Kia Ceed lease.

Kia (e)-Niro

Het automerk Kia heeft ook de Niro in leven gebracht. Deze is inmiddels beschikbaar in twee varianten: De reguliere Kia Niro en de Kia e-Niro, een volledig elektrische auto. Welke heeft uw voorkeur?
Ongeacht welke Niro u wilt rijden, u profiteert altijd van het beste van twee werelden. U rijdt verantwoordelijk voor het milieu, maar profiteert toch van enorme rijplezier. De Kia Niro heeft de veelzuidigheid van een crossover.

Interesse in een Kia Niro lease? Bekijk de betreffende actiepagina’s voor het juiste model, beide zakelijke lease:

Kia Niro lease
Kia e-Niro lease

Kia Picanto

De Kia Picanto is een erg populaire auto. Met name onder de private lease rijders wordt de auto veel aangevraagd. Dat is logisch, want met deze stadsauto hebt u opvallend veel ruimte beschikbaar, de auto is jong, vrolijk en stijlvol. Al met al dus een vlotte auto. De Kia Picanto rijdt zuinig en is betrouwbaar en zit vol energie. Uw veiligheid staat voorop. Zo weet u zeker dat u comfortabel en gemakkelijk van A naar B zult komen.

Wilt u een Kia Picanto leasen? Bij ons is dit voor zowel zakelijk als private lease mogelijk. Bekijk ons aanbod direct:

Kia Picanto zakelijke lease
Kia Picanto private lease

Kia leasen

Het automerk Kia is een heel bijzonder merk dat ook hard aan de toekomst werkt. Misschien is het wel één van de voornaamste Koreaanse automerken! In dit blog hebt u het een en ander over het merk kunnen lezen, diverse Kia modellen en prijzen kunnen vinden. Wilt u hier meer informatie over? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met één van onze mobiliteitsadviseurs.

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig