AutoLeaseCenter
31619055620
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Nieuwe automerken in Nederland

Nieuwe automerken

Storm van nieuwe automerken

Sinds de komst van elektrische auto’s is ook het aantal nieuwe merken fors toegenomen. Eén van de bekendste nieuwe merken is Tesla. Dit merk is niet meer weg te denken uit Nederland, maar is nog maar sinds 2013 actief (met de introductie van de Tesla Model S). Tesla is zelfs de fabrikant met de meest hoge beurswaarde van alle andere autofabrikanten.

Vele andere merken volgen nu, maar welke merken zijn nu kanshebbers en welke merken zijn gedoemd te mislukken? De meeste nieuwe merken hebben bekende fabrikanten achter zich staan, zijn Chinese staatsbedrijven, of zijn speeltjes van (durf)investeerders. De afgelopen jaren en komend jaar staan er maar liefst 27 merken te trappelen om de markt te betreden. Bijna allemaal in hetzelfde segment van SUV achtige en volledige elektrische auto’s. Enkele merken uit het hele rijtje kennen we wellicht al, omdat zij al actief zijn op de markt. Dit zijn onder andere Aiways, Cupra, Polestar, MG, Lynk & Co en Seres. Nieuwe merkenDaarnaast staan er een hele serie merken in met een historie, maar deze merken zijn een tijd verdwenen geweest uit ons straatbeeld, zoals Cadillac, Chevrolet en Lotus. Deze merken wordt weer (nieuw) leven in geblazen met elektrische en hybride modellen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld MG welke momenteel alweer enkele jaren in Nederland actief is met de MG ZS en nu ook de MG 5, MG4, EHS en Marvel R. Fabrikanten leunen hierbij op de bekendheid van het oorspronkelijke merk om vertrouwen te winnen en een snellere marktacceptatie te verkrijgen. Naast deze merken komen er ook een heel aantal voor Europa nieuwe merken bij, zoals te zien is in de tabel. De Hongqi, Zeekr en Xpeng zijn daar mooie voorbeelden van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier zitten ook merken bij met al een lange historie in het buitenland. In China zijn er al diverse merken een heel lang periode actief. Deze merken willen nu de overstap wagen naar Europa en proberen het succes van Tesla te evenaren. Ongetwijfeld zullen enkele merken erin slagen om een marktpositie te verwerven. Echter zal voor het gros van de merken het verkoopaandeel minimaal blijven. Maar zeker zijn er ook kansen, een goed voorbeeld is het merk KIA dat in 1993 op de Nederlandse markt is gekomen en in 2021 op een tweede plaats is geëindigd in verkoopaantallen net achter Volkswagen. Naar verwachting zal KIA in 2022 op de eerste plaats eindigen in Nederland, waarmee het Volkswagen van de troon stoot en er voor het eerst in de geschiedenis een niet Europees merk de ranglijsten aanvoert.

De komende jaren zal het zich uitwijzen welke merken het gaan overleven op de Europese markt. Eén ding is zeker, de keuze uit het aantal elektrische auto’s gaat de komende periode enorm toenemen. En over 5 jaar zal de markt er heel anders uitzien.

AutoLeaseCenter volgt de ontwikkelingen in de markt en diverse modellen zijn al te leasen of zullen na introductie worden opgenomen in het assortiment. Bekijk het aanbod op de website of vul voor meer informatie het contactformulier in.

 

AutoLeaseCenter

Lease auto's

Overig