Mercedes EQA leasen, veelbelovend voor 2021

Een elektrische cross-over van Mercedes-Benz: de Mercedes EQA. Mercedes is met een nieuwe elektrische auto op de markt gearriveerd. Deze auto is er in eerste instantie alleen als EQA 250 met een actieradius van 355 kilometer (WLTP). Deze versie is voor 49.995 euro op de markt gekomen. In de loop der tijd zullen er meer varianten volgen. Sinds april 2021 is het mogelijk om de Mercedes EQA 250 te leasen.

Een knallend instapmodel

In eerste instantie is de EQA er dus alleen in de 250. Deze versie dient ook als basismodel, een behoorlijk goed instapmodel als je het ons vraagt. Dit betekent tegelijkertijd dat er geen model komt met een kleiner accupakket. Het instapmodel heeft een accucapaciteit van 79,8 kWh en een vermogen van 190 pk. Binnen precies 8,9 seconden race je van 0 naar 100 km/uur. De maximumsnelheid van deze auto ligt op 160 km/uur. Opvallend is de actieradius: de EQA heeft namelijk een zeer bruikbare actieradius van 355 kilometer (WLTP). Bij de nieuwere varianten die later komen kan je denken aan een model met een actieradius van 500 kilometer en een model met 272 pk. Voor zowel korte als lange afstanden zou dit de perfecte auto zijn.

GLA en EQA

De EQA is het tweede EQ-model van Mercedes, na de Mercedes EQC. Het instapmodel is duidelijk afgeleid van de Mercedes GLA, maar naast overeenkomsten hebben ze ook een aantal verschillen.

De koplampen van de EQA lopen naadloos door in de dichte grille. Dit is anders dan bij de GLA. Aan de bovenzijde zit een doorlopende ledstrip. Tevens zijn de achterlichten met elkaar verbonden door middel van een ledbalk. De kentekenplaat is te vinden op de bumper. Blauwe accenten en een diffuser, daar is de EQA ook zeker aan te herkennen.

Opladen

Het laadvermogen aan de snellader bedraagt 100 kW. Met een korte pauze van een half uur zit de auto weer (van 10) op 80 procent. Het opladen aan een wallbox zal met een laadsnelheid van 11 kW gaan. Dit ligt ongeveer op hetzelfde niveau als de Tesla Model 3 Standard Range Plus.

EQ voor nu, EQ voor later

Mercedes heeft als doel om voor 2022 zes nieuwe elektrische auto’s te lanceren. De Mercedes EQA is als eerste gelanceerd.

De Mercedes EQA leasen? Bekijk alle mogelijkheden van Mercedes lease. U kan altijd contact opnemen met een van onze lease-intermediairs. Zij kunnen u voorlichten over verschillende mogelijkheden van de Mercedes EQA. Bel 053-20 30 150 of mail naar info@autoleasecenter.nl. Of bekijk gerust het aanbod elektrische auto’s op onze website.

Houd onze website en sociale media in de gaten voor meer! Volg ons via LinkedIn!

Al meer dan 230 klanten beoordelen ons met een 8,9

Op zoek naar een zakelijke lease auto? Dan mag je bij ons professionaliteit, service en persoonlijke aandacht verwachten. Bekijk hier onze klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Team AutoLeaseCenter
  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!