06 19 055 620
Zoek
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

De nieuwe Subaru Solterra

Subaru Solterra

Subaru Solterra Leasen

Met de komst van de Subaru Solterra die in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar zal zijn in Europa, zet het merk Subaru een grote stap. Met dit model hebben ze straks een volledig elektrische SUV, die qua prestaties niet zal onderdoen voor de andere modellen die Subaru op de markt heeft. De Subaru Solterra past dan ook prima in de bedrijfsvisie die Subaru heeft. Door de samenwerking met Toyota hebben ze de kennis die nodig was om deze auto te kunnen laten presteren samengevoegd. En waar Toyota de bZ4X op de markt heeft gebracht, komt Subaru dus met de Solterra.

Waarom Subaru Solterra Leasen?

Subaru heeft een lange geschiedenis in het aandrijven van de motoren. Misschien kwam dit wel het beste tot uiting in de verschillende prijzen die gewonnen zijn binnen de rallysport. De aandrijving die standaard op de 4 wielen is gebaseerd, zorgt namelijk voor een betere wegligging en tractie. Iets wat vooral bij regenachtig weer of verschillende soorten wegdek goed te merken is. Deze kennis is dan ook de basis geweest voor de samenwerking met Toyota. De kracht van Toyota zat het elektrische gedeelte en de motor. De combinatie die nu gevonden is, zorgt voor een eigentijdse auto met een vleug nostalgie.

Subaru Solterra

Kenmerken van de Subaru Solterra

Hoewel het model officieel nog niet is vrijgegeven en er nog zaken onduidelijk zijn, kan je door de samenwerking met Toyota op dat gebied al een aantal zaken aannemen die interessant kunnen zijn voor de zakelijke rijder.

  • Actieradius van 375 km. Dat wil dus zeggen dat je 375 km kan rijden als de batterij volledig is opgeladen. Een afstand die zeker gelet op het vermogen van de auto hoog te noemen is.
  • Lengte is 4,69 meter, de breedte is 1,86 meter en de hoogte 1,69 meter. De afmetingen die je mag verwachten van een SUV.
  • Mistlampen in de voorbumper. Subaru heeft op dat gebied ook een naam op te houden en ten opzichte van de Toyota bZ4X is er vooral een verschil in de uitstraling die de koplampen geven.
  • De modellen van de Subaru hebben allemaal een 4 wiel aandrijving die vooral geschikt is voor de verschillende soorten wegdek die je kan hebben.
  • Accu verwerkt in bodem. Hierdoor krijg je een verlaagd zwaartepunt van de auto waardoor deze een uitstekende wegligging heeft.
  • Groot pakket aan veiligheidsvoorschriften. Door de stijfheid van de carrosserie zorgt Subaru ervoor dat de energie die vrij kan komen bij een botsing over de auto verdeeld wordt waardoor de kans op letsel afneemt.
  • Zonnepanelen in het dak van de auto. Net zoals bij de Toyota bZ4X is de verwachting dat ook de Subaru Solterra zonnepanelen in het dak van de auto heeft verwerkt. Hierdoor kan je verder rijden dan de 375 km die nu als gemiddelde wordt genoemd.
  • Technische ondersteuning bij het rijden. Het rijden in een Subaru Solterra heeft allerlei technische ondersteuningen die ervoor zorgen dat je meer grip hebt. Dat je gemakkelijk kan versnellen.

Veel kenmerken zijn nog niet 100% zeker maar kunnen door de samenwerking met Toyota wel aangenomen worden.

Elektrische Subaru Solterra leasen

Als zakelijke rijder die een elektrische auto Subaru Solterra wil lezen is het goed om een aantal punten in overweging te nemen. In veel gemeente is er een apart beleid ten aanzien van laadpalen. Informeer goed of de gemeente waar je woont welwillend tegen het leasen van een elektrische auto staat. Daarnaast is het goed om te weten dat de wegenbelasting voor elektrische modellen tot 2024 niet betaald hoeft te worden. Hierdoor zullen de kosten die je per maand betaald ook lager kunnen zijn. Wat in ieder geval duidelijk is met de Subaru Solterra is het feit dat elektrisch rijder ook kan met een merk en een model die voldoet aan de kwaliteiten die je mag verwachten van een SUV.

Wil jij de Subaru Solterra niet missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, dan hoor je van ons als je deze auto kunt leasen.

Lease auto's

Overig